Orkaitėje keptos antienos arba vištienos kulšelės su kokosų padažu

2019-02-15 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Orkaitėje keptos antienos arba vištienos kulšelės su kokosų padažu
Šiam antienos arba vištienos patiekalui nepakartojamą skonį suteiks kokosų padažas ir kulšelių jums marinuoti neprireiks, viską paruošite akimirksniu. Iki šiol visada šį patiekalą gamindavau iš vištienos kulšelių, bet šį kartą turėjau antienos kulšelių ir pagaminau su jomis. Gavosi taip pat gerai, o gal net geriau. Rinkitės tą mėsą, kuri yra artimesnė Jūsų širdžiai, arba tą, kurios tiesiog tuo metu turite namuose. :)

Ingredientai

    • antienos kulšelės: 4 (arba vištienos kulšelės)
    • svogūnai: 1
    • vanduo: 200 mililitrų
    • kokosų pienas: 400 mililitrų
    • vištienos sultinys: 1 kubelio
    • malta ciberžolė: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių antienos (arba vištienos) kulšeles iš abiejų pusių apibarstome druska bei maltais juodaisiais pipirais.
  2. 2. Tuomet keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus.
  3. Reklama
  4. 3. Iš abiejų pusių apskrudiname kulšeles.
  5. 4. Sudedame į kepimo indą, uždengiame su folija bei kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių (jeigu kepsite vištienos kulšeles, kepimo laikas bus trumpesnis), tada nuimame foliją ir dar kepame maždaug pusvalandį.
  6. 5. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus, sudedame kubeliais supjaustytą svogūną, kepame keletą minučių tol, kol jis suminkštės.
  7. 6. Po to supilame vandenį, kokosų pieną, dedame sultinio kubelį, ciberžolę, viską gerai išmaišome bei troškiname ant vidutinio stiprumo ugnies maždaug 15 minučių arba tol, kol padažas sutirštės.
  8. 7. Galiausiai patiekiame su mėgiamomis kruopomis. Skanaujame!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau vištienos kulšelių receptų rasite: Vištienos kulšelių receptai.
Orkaitėje kepta vištiena su daržovėmis
(28)
Chicken stir try - vištienos ir daržovių troškinys
(3)