Vengriškas "Chicken Paprikash" - vištienos troškinys su svogūnais, paprikomis ir grietine

2024-04-25 Autorius WorldRecipes.lt

Vengriškas "Chicken Paprikash" - vištienos troškinys su svogūnais, paprikomis ir grietine
Šiandien noriu Jums parodyti vištienos troškinį, kurį radau viename angliškame portale ir nusprendžiau išmėginti paruošti savo virtuvėje. O kaip jau minėjau, pastaruoju metu su šeima stengiamės valgyti daugiau vištienos, tad šis pasirinkimas puikiai atitiko šį reikalavimą. Ir galiu pasakyti, kad tai vienas skaniausių kada gamintų mano troškinių, kuris tikrai vertas visų pagyrų. Visi ingredientai idealiai suderėjo tarpusavyje. Nieko nelaukite ir būtinai pasigaminkite!

Beje, tradiciškai paprikašas yra patiekiamas su naminiais plačiais lakštiniais (tagliatelle), bet Jūs galite rinktis garnyrą pagal savo norus.

O šiais patikusiais vištienos patiekalais jau dalinausi:
- makaronai su vištiena ir baltu padažu;
- vištiena su grietinėle ir šaldytomis daržovėmis;
- vištienos apkepas su grietinėle ir garstyčiomis

Pamėginkite ir Juos!

Ingredientai

    • svogūnų: 2 (didelių)
    • česnako: 3 skiltelių
    • vištienos: ~500 gramų arba pagal skonį (naudojau vištienos blauzdeles be sąnario)
    • sviesto: 2 valgomųjų šaukštų
    • druskos
    • pipirų
    • maltos saldžiosios paprikos: 1 arbatinio šaukštelio
    • maltos aitriosios paprikos: 1 arbatinio šaukštelio
    • vištienos sultinio: 200 mililitrų
    • konservuotų pomidorų savo sultyse: 1 skardinės
    • 30% riebumo grietinės: 300 gramų
    • žalių paprikų: 1 (vid. dydžio)
    • raudonų paprikų: 1 (vid. dydžio)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių gilioje keptuvėje arba puode ištirpinkite sviestą, sudėkite vištieną bei apkepinkite iki gražios auksinės spalvos plutelės.
  2. 2. Tuomet sudėkite plonomis juostelėmis supjaustytas paprikas, traiškytas česnakų skilteles ir "plunksnomis" pjaustytus svogūnus.
  3. Reklama
  4. 3. Pakepinkite viską dar maždaug 7 minutes ant vidutinio kaitrumo ugnies.
  5. 4. Tada suberkite prieskonius, supilkite sultinį, sudėkite konservuotus pomidorus, sumažinkite ugnį ir, uždengusios dangčiu, troškinkite maždaug 20 minučių.
  6. 5. Po to dėkite grietinę, viską gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu bei troškinkite dar apie 7 minutes.
  7. 6. Pagal poreikį, dar įdėkite prieskonių.
  8. 7. Patiekite ir skanaukite!
Raudonų pupelių ir vištienos sriuba su grietinėle
(1)
Traški vištiena (vištiena kitaip)
(3)
Vištienos užkepėlė su sūriu
(17)