Orkaitėje kepta vištiena su medumi, garstyčiomis ir imbieru

2019-04-26 Autorius WorldRecipes.lt

Orkaitėje kepta vištiena su medumi, garstyčiomis ir imbieru
Čia yra mano kelių bandymų, pats sėkmingiausias rezultatas, kuris prigijo mūsų šeimoje jau labai ilgam. Labai retai vištienos ketvirčius marinuoju kitaip. Šitaip marinuota bei iškepta vištiena yra būtent mano skonio. O tas apskrudimas... tikra pasaka!

Ingredientai

    • vištienos ketvirčiai: 6 (galima imti ir visą vištą)
    Marinatui:
    • česnakas: 6 skiltelių
    • medus: 1 valgomojo šaukšto
    • garstyčios: 2 arbatinių šaukštelių
    • garstyčių aliejus: 1 arbatinio šaukštelio (nėra būtina)
    • balzamiko actas: 3 arbatinių šaukštelių
    • maltas imbieras: 2 arbatinių šaukštelių
    • vištienos prieskoniai "Sauda": 3 arbatinių šaukštelių
    • kefyras: 2 valgomųjų šaukštų
    • kmynai: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiekvieną vištienos ketvirtį pjaukite į tris dalis.
  2. 2. Tada marinatui česnaką smulkiai sukapokite arba sutarkuokite smulkios tarkos pagalba bei sumaišykite su kitais ingredientais.
  3. Reklama
  4. 3. Gauta mase ištrinkite vištienos gabaliukus bei uždengtus dėkite į šaldytuvą nors parai.
  5. 4. Po to pasimarinavusią vištieną dėkite į kepimo indą, aš pati dar visada šalia dedu ir bulvių, pabarstytų prieskoniais (galite dėti ir Jūs, jeigu mėgstate), pilkite maždaug puse stiklinės vandens.
  6. 5. Dėkite kepti į iki 190-200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 45-60 minučių.
  7. 6. Įpusėjus kepimo laikui, palaistykite vištieną bei bulves (jeigu jų dėjote) išsiskyrusiu skysčiu, o į kepimo pabaigą visą skystį nupilkite. Dar už kelių minučių traukite lauk iš orkaitės, patiekite ir skanaukite!
Klasikinės fajitos su vištiena
(2)