Kijevo kotletus buvau dariusi jau ganėtinai senokai, tad savo forma jie gavosi gal ne visai taisyklingi, bet ateityje dar manau pavyks tobuliau. Norint pagaminti juos pagal klasikinį prancūzišką receptą (tikrai nustebau sužinojusi apie jų kilmę žiūrėdama Beatos laidą), reikia laikytis daugybės taisyklių, pvz. kaip pamenu dar sovietiniais metais "Neringos" restorane valgytus Kijevus, jie būtinai turėdavo ir vištienos kauliuką, su kuo šiais laikais jau niekas nekepa... Na, bet aš manau, kad pradedančiajam labai svarbi taisyklė yra itin plonai išmušti vištieną, tik saugoti, kad neįplyštų mėsoje skylutės ir kepant neištekėtų sviestas. Tačiau apie viską iš eilės pačiame recepte. Imamės gamybos, nes šis patiekalas gaunasi itin skanus! ;)
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 4 kijevo kotletai.
Liucija
Atsakyti
Aldona
Atsakyti