Naminiai kijevo kotletai iš vištienos, kepti orkaitėje, pagal Beatą

2023-08-21 Autorius WorldRecipes.lt

Naminiai kijevo kotletai iš vištienos, kepti orkaitėje, pagal Beatą
Kijevo kotletus buvau dariusi jau ganėtinai senokai, tad savo forma jie gavosi gal ne visai taisyklingi, bet ateityje dar manau pavyks tobuliau. Norint pagaminti juos pagal klasikinį prancūzišką receptą (tikrai nustebau sužinojusi apie jų kilmę žiūrėdama Beatos laidą), reikia laikytis daugybės taisyklių, pvz. kaip pamenu dar sovietiniais metais "Neringos" restorane valgytus Kijevus, jie būtinai turėdavo ir vištienos kauliuką, su kuo šiais laikais jau niekas nekepa... Na, bet aš manau, kad pradedančiajam labai svarbi taisyklė yra itin plonai išmušti vištieną, tik saugoti, kad neįplyštų mėsoje skylutės ir kepant neištekėtų sviestas. Tačiau apie viską iš eilės pačiame recepte. Imamės gamybos, nes šis patiekalas gaunasi itin skanus! ;)

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 4 kijevo kotletai.

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės filė: 1 pakelio
    • druskos
    • pipirų
    • vištienos priesoknių
    • kiaušinių: 2
    • džiūvėsėlių: 1 stiklinės
    • miltų: 0,5 stiklinės
    • sviesto: 4-6 valgomųjų šaukštų
    • krapų 
    • petražolių
    • aliejaus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sviestą išsukite su kapotais žalumynais ir padalinę į 4 dalis trumpam dėkite į šaldymo kamerą - kad sukietėtų.
  2. 2. Vištienos krūtinėlę perpjaukite pusiau ir gautas puseles perpjaukite į dar du plonesnius kepsnelius. Nieko tokio, jei forma gausis ne visai taisyklinga, svarbiausia kad visi būtų panašaus dydžio/svorio.
  3. 3. Tuomet per plėvelę (kad nesitaškytų) išmuškite kepsnelius labai plonai ir pagardinkite druska, pipirais bei vištienos prieskoniais.
  4. 4. Ant gabaliuko vištienos dėkite po šaukštą sviesto ir susukite suktinuką.
  5. 5. Jį apvoliokite miltuose, plaktame kiaušinyje, džiūvėsėliuose, vėl kiaušinyje ir vėl džiūvėsėliuose - paniruokite, kad susidarytų stora pluta.
  6. 6. Apkepkite kotletus keptuvėje ant įkaitinto aliejaus, kol truputį parus.
  7. 7. Tuomet dėkite į kepimo skardą, pateptą aliejumi ir kepkite dar maždaug pusvalandį iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
  8. 8. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!
  9. 9. Patarimas: Įdarui taip pat galite dėti sviestą sumaišytą su tarkuotu fermentiniu sūriu ir žalumynais arba įdėti grybų, bet man asmeniškai skaniausi tradiciniai kotletai - tik su sviestu.
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau kijevo kotletų receptų rasite: Kijevo kotletai.

Liucija

Labai mėgstu Kijevo kotletus, bandysiu kepti
Atsakyti