Lipnios vištienos kulšelės raudonajame BBQ padaže

2024-04-22 Autorius WorldRecipes.lt

Lipnios vištienos kulšelės raudonajame BBQ padaže
Jau sakiau, kad paskutiniu metu su šeima pradėjome valgyti vis daugiau vištienos ir pradėjau ieškoti naujų receptų kaip ją ruošti. Neseniai rodžiau kaip gaminti tobulą vištienos apkepą su grietinėle, garstyčiomis ir daržovėmis, o šiandien noriu parodyti dar vieną nuostabų patiekalą - lipnias vištienos kulšeles nuostabiame padaže. Tikrai šis patiekalas nustebino iš gerosios pusės. Būtinai pamėginkite!

Mes šį kartą garnyrui pasirinkome kuskusą bei gaivias salotas (pekino kopūstas + raudonoji paprika + agurkas, apibarstome druska bei pipirais ir pagardiname alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis).

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • vištienos kulšelės: 4-5
    • kečupas: 5 valgomųjų šaukštų (naudoju "Heinz" klasikinį)
    • barbecue padažas: 3 arbatinių šaukštelių
    • vorčesterio padažas: 3-4 arbatinių šaukštelių
    • tabasko padažas: 0,5 arbatinio šaukštelio (jeigu mėgstate aštriau, įdėkite daugiau)
    • medus: 1 arbatinio šaukštelio
    • česnakas: 3 skiltelių
    • druska
    • pipirai
    • aitriosios paprikos milteliai (arba kiti aštresni prieskoniai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos kulšeles gerai įtrinkite druska, pipirais bei aitriųjų paprikų milteliais.
  2. 2. Dėkite į kepimo maišą/rankovę.
  3. Reklama
  4. 3. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros, dėkite kulšeles bei kepkite maždaug 20 minučių.
  5. 4. Padažas: Česnaką nulupkite bei įspauskite į gilesnį indą, pilkite kečupą, barbekiu padažą, vorčesterio padažą, tabasko padažą ir medų. Viską gerai išmaišykite.
  6. 5. Po to vištienos kulšeles ištraukite iš orkaitės (jos neišjunkite), iš rankovės bei dėkite į indą su padažu.
  7. 6. Labai gerai pramaišykite, kad kulšelės pasidengtų padažu.
  8. 7. Dėkite į negilų kepimo indą, užtepkite likusį padažą ant vištienos kulšelių viršaus.
  9. 8. Dėkite vėl į orkaitę bei šį kartą kepkite maždaug 10 minučių (200 laipsnių temperatūroje) naudodamos grilio funkciją iki tol, kol vištiena gražiai apskrus.
  10. 9. Patiekite ir skanaukite!
Chicken stir try - vištienos ir daržovių troškinys
(2)