Sluoksniuota mišrainė su rūkyta vištiena, kukurūzais ir ananasais

2024-01-01 Autorius WorldRecipes.lt

Sluoksniuota mišrainė su rūkyta vištiena, kukurūzais ir ananasais
Neseniai Jums pasakojau kaip pagaminti gaivią kumpio mišrainę su kukurūzais ir ananasais. Jums tas receptas labai patiko ir apipylėte komplimentais. Tad šį kartą kitoks variantas - sluoksniuota mišrainė su rūkyta vištiena ir ananasais. Šis patiekalas papuošia mūsų šeimos stalą beveik per visas įmanomas šventes. Ir ne tik todėl, kad yra labai gardus, bet ir tos priežasties, kad jį labai noriai valgo ir mėgsta mažieji valgytojai, įtariu, kad dėl sudėtyje esančių ananasų. Taigi nieko ilgai nelaukdama, daliuosi šiuo fantastišku receptu.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 20 centimetrų skersmens dubuo.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • konservuoti saldž. kukurūzai: 1 skardinės
    • rūkyta vištiena: 300 gramų
    • riekelėmis pjaustyti konservuoti ananasai: 1 skardinės
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • pomidorai: 2 (didesni)
    • kietai virti kiaušiniai: 2
    • konservuoti žirneliai: 1 skardinės
    • majonezas: 4 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių paruošiame ingredientus salotoms: svogūną nulupame, nuplauname, smulkiai supjaustome bei pakepame ant įkaitinto aliejaus, kad paruduotų.
  2. 2. Paliekame atvėsti.
  3. Reklama
  4. 3. Tada visus konservus perkošiame atskirai, smulkiau supjaustome tik ananasą.
  5. 4. Mėsą sutarkuojame ant burokinės tarkos.
  6. 5. Kiaušinius susmulkiname.
  7. 6. Pomidorus nuplauname, nusausiname bei supjaustome ketvirtinėmis arba net aštuntinėmis riekelėmis.
  8. 7. Tuomet sluoksniuojame ingredientus: pirmiausia į dubenį sudedame kukurūzus, po to tarkuotą mėsą, ant jos ananasus, ant ananasų - apskrudintą svogūną.
  9. 8. Padengiame sluoksniu majonezo (2 valgomaisiais šaukštais).
  10. 9. Sudedame pomidorus, pasūdome bei pabarstome pipirų.
  11. 10. Sudedame kiaušinius, o ant jų - žirnelius.
  12. 11. Paskui padengiame dar vienu majonezo sluoksniu (2 valgomaisiais šaukštais).
  13. 12. Salotas galite, jeigu norisi, papuošti pomidorais, petražolėmis arba net žirneliais. Skanaujame!
Balta mišrainė rusiškai pagal Beatą
(2)