Mėlynųjų kopūstų mišrainė su morkomis ir majonezu

2023-03-07 Autorius WorldRecipes.lt

Mėlynųjų kopūstų mišrainė su morkomis ir majonezu
Tokia mėlynųjų kopūstų mišrainė su morkomis idealiai tiks kaip prie mėgstamos mėsos kepsnio arba ją galima valgyti ir vieną pačią. Žmogaus organizmui reikia valgyti kaip įmanoma daugiau daržovių. O štai mėlynąjį kopūstą mano asmenine nuomone dauguma yra nuvertinę ir pamiršę. Štai kaip pradėjau su juo gaminti mano vyras tikrai pradėjo valgyti daugiau daržovių. Gal toks receptas bus ir Jums nuostabus būdas įtraukti į mitybą daugiau kopūstų? Tad pamėginkite! 

Jeigu šią mišrainę patieksite kaip garnyrą, tai nurodytų ingredientų kiekių užteks keturiems asmenims. Jeigu nuspręsite valgyti vieną pačią, tai pavalgysite vien tik Jūs. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • mėlynieji kopūstai: 0,5
    • morkos: 2
    • mėlynieji svogūnai: 0,5
    • druska: žiupsnio
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
    • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
    • smulkinti žalumynai: 1 valgomojo šaukšto (krapai, petražolės)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia mėlynąjį kopūstą supjaustykite ruoželiais.
  2. 2. Tada pabarstykite druska ir pipirais. Pagniaužykite rankomis, kad kopūstai šiek tiek "paleistų savo sultis". Šitaip jie tampa minkštesni ir būna skanesni įvairiose salotose.
  3. Reklama
  4. 3. Morkas sutarkuokite šiaudeliais, o svogūną pasmulkinkite.
  5. 4. Tada maišykite mišrainę su grietine ir majonezu. Pagardinkite žalumynais. Skanaukite! :)
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau kopūstų mišrainių receptų rasite: Kopūstų mišrainės.
Mėlynųjų kopūstų mišrainė su morkomis ir majonezu
Soti mišrainė su vištienos skrandukais / skilveliais
(2)