Sluoksniuotos liežuvio salotos-mišrainė su obuoliais ir kiviais

2019-01-26 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Sluoksniuotos liežuvio salotos-mišrainė su obuoliais ir kiviais
Šį receptą salotų-mišrainės receptą radau rusiškame tinklapyje, mūsų šeimai itin patiko, gal patiks ir Jums. Skaniausios mums jos buvo pagamintos su liežuviu, bet pamėginau ir su virta vištiena - gavosi irgi labai skaniai. Pamėginkite ir Jūs abu variantus, skonis tikrai pradžiugins! ;) 

Gaminant prireiks 22-24 centimetrų skersmens apvalios atsegamos torto formos

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • virti jautienos arba kiaulienos liežuviai: 1 (arba 250 gramų virtos vištienos)
    • kiaušiniai: 7 (kietai virti)
    • saldžiarūgščiai obuoliai: 4 (dideli)
    • kiviai: 4
    • korėjietiškos morkų salotos: 200 gramų (ruošiau pagal šį receptą)
    • granatų sėklos: 1 saujos
    • majonezas: ~180-200 gramų
    • kreminis sūris: ~180-200 gramų (naudojau "Philadelphia")
    • česnakas: 2-3 skiltelių
    • smulkintos pistacijos: šiek tiek
    • kedro riešutai: 1 saujos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruošiame padažą: Į dubenį sudedame kreminį sūrį, majonezą (labai skanu naudoti "Hellman's") bei smulkiai supjaustytą arba išspaustą česnaką, viską sumaišome. Pasiruoštu padažu po to sutepsime plonai kiekvieną naują salotų sluoksnį.
  2. 2. Į lėkštę dedame susegtą torto formos žiedą (kepimo popieriumi ištiesiame formos šonus arba apsukame maistine plėvele, kad nepriliptų salotos).
  3. Reklama
  4. 3. Sluoksniuokite salotas: Iš pradžių išdėliojame kubeliais supjaustytą liežuvį arba vištieną, ant viršaus tepame pasiruoštą padažą, dedame kivio gabalėlius (keletą kivių gabaliukų paliekame papuošimui), tepame padažą.
  5. 4. Po to kubeliais supjaustytus kiaušinių baltymus, padažas, korėjietiškos morkų salotos, vėl padažas, nulupti ir kubeliais supjaustyti obuoliai, dar kartelį padažas, smulkiai sutarkuoti kiaušinių tryniai.
  6. 5. Paskui viršuje išdėliojame granatų vaisių sėklas, kivių gabalėlius, susmulkintas pistacijas bei kedro riešutus.
  7. 6. Salotas mažiausiai dvi valandas palaikome šaldytuve, kad sluoksniai labiau susigulėtų.
  8. 7. Prieš patiekdamos atsegame formos žiedą bei atsargiai nuimame kepimo popierių. Skanaujame!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau liežuvio salotų receptų rasite: Liežuvio salotos.
Sluoksniuotos liežuvio salotos-mišrainė su obuoliais ir kiviais