Špinatų, avokadų, saulėgrąžų, riešutų ir fetos salotos su vištiena

2024-05-08 Autorius WorldRecipes.lt

Špinatų, avokadų, saulėgrąžų, riešutų ir fetos salotos su vištiena
Pagal šį receptą paruoštos vištienos salotos su špinatais, avokadais, saulėgrąžomis, graikiniais riešutais ir feta sūriu gaunasi tikrai nuostabios. O dar ir sveikos. Gaminau jas jau ne vieną kartą ir tikrai gaminsiu dar ateityje. O artėjant vasarai tokios salotos yra pats tas, kai norisi vakarienės metu sočiai pavalgyti, bet tuo pačiu labai neapkrauti savo organizmo. Ar gaminsiu dar ateityje? Tikrai taip ir tą patį rekomenduoju šiandien padaryti Jums. Tad pradedam gamybą!

Ingredientai

    • vištienos file: 250 gramų
    • avokadų: 1
    • špinatų: 2 saujų
    • fetos: 50 gramų
    • saulėgrąžų: 2 valgomųjų šaukštų
    • graikinių riešutų: 2 valgomųjų šaukštų
    • džiovintų spanguolių (neprivaloma)
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • alyvuogių aliejaus
    • balzamiko acto: 1 valgomojo šaukšto
    • citrinos sulčių: 1 valgomojo šaukšto
    • medaus: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje vištienos filė įtrinkite su druska, pipirais bei mėgstamais prieskoniais.
  2. 2. Iškepkite vištieną, kol gražiai parus.
  3. 3. Tuomet špinatus, pasmulkintus avokadus dėkite į lėkštes bei užpilkite padažu iš aliejaus, balzaminio acto, citrinų sulčių, medaus ir druskos.
  4. 4. Sudėkite supjaustytą gabaliukais vištieną, patrupinkite fetos bei viską užbarstykite sėklomis ir riešutais.
  5. 5. Skanaukite!
Grikių ir burokėlių salotos
(10)
Keptos vištienos ir mango salotos
(1)