Grikių ir burokėlių salotos

2018-04-01 Autorius WorldRecipes.lt

Grikių ir burokėlių salotos
Galima šias salotas valgyti vienas pusryčiaums, galima ir patiekti kaip garnyrą arba kaip tik sugalvosite.:)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • jūsų mėgiami nekepinti grikiai: 1 puodelio (tinka ir parduotuvėse pardavinėjami įprasti kepinti grikiai)
    • burokėliai: 2-3 (vid. dydžio)
    • saliero kotai: 2-3
    • svogūnai: 1
    • kmynų sėklos: 1 arbatinio šaukštelio
    • kuminų sėklos: 1 arbatinio šaukštelio (arba maltas kuminas)
    • druska
    • pipirai
    • valytas sviestas ghee/kokoso aliejus: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių grikius pamerkiame bent keletui valandų, o dar geriau per visą naktį.
  2. 2. Tuomet burokėlius nulupame bei sutarkuojame burokinės tarkos pagalba.
  3. Reklama
  4. 3. Saliero kotus bei svogūną susmulkiname. Pakepame juos ant sviesto.
  5. 4. Kai suminkštės, suverčiame sutarkuotus burokėlius, užberiame kuminų sėklas, padruskiname bei papipiriname.
  6. 5. Tada grikius gerai perplauname, kad liktų kuo mažiau glitimo aplink juos.
  7. 6. Nuvarviname, suberiame į sausą keptuvę bei ant mažos ugnies pašildome, kol nugaruos vanduo ir grikiai apdžius.
  8. 7. Galima truputį padidinus ugnį pakepinti, kol pasklis grikių kvapas. Užberiame kmynus bekepindamos.
  9. 8. Po to sudedame burokėlius ant grikių bei viską išmaišome.
  10. 9. Paliekame maždaug 10-15 minučių skoniams susidraugauti. Skanaujame!
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau burokėlių salotų receptų rasite: Burokėlių salotos.
Gaivios morkų ir ridikėlių salotos
(4)
Salotos su parūkyta antienos file
(1)
Salotos su figomis ir karštais vytinto kumpio skrebučiais
(1)