Salotos su keptais antienos arba vištienos skrandukais ir grilintomis daržovėmis

2019-07-01 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Salotos su keptais antienos arba vištienos skrandukais ir grilintomis daržovėmis
Gaminti įvairiausius patiekalus ant grilio, aš tikrai labai pamėgau. Nuostabu, jeigu tokią galimybę turite ir Jūs savo kieme. Jeigu ne, išeitis kaip pagaminti šias salotas vis tiek yra. Tuomet prireiks tik elektrinio grilio arba orkaitės, kurioje iškepsime daržoves.

Aš šį kartą gamindama pasirinkau antienos skrandukus, bet galiu patikinti, kad su vištienos skrandukais viskas pavyks lygiai taip pat gerai, tik juos virti reikėtų šiek tiek trumpiau. Man asmeniškai gal antienos skrandukai yra šiek tiek išraiškingesnio skonio, nors mano vyras sako, kad jokio skirtumo tarp jų visai nejaučia. :)

Ingredientai

    • antienos skrandukai: 500 gramų (tinka ir vištienos skrandukai)
    • lauro lapeliai: 2
    • juodieji pipirai: 6
    • cukinijos: 1
    • raudonosios paprikos: 1 (didelės)
    • kukurūzų burbuolės: 2 (virtos)
    • malta rūkyta paprika: 1 arbatinio šaukštelio
    • malta saldžioji raudonoji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
    • malti česnakai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • alyvuogių aliejus (šlakelio)
    • mėgstamos salotos (naudoju sultenes)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių išdarinėtą papriką supjaustome juostelėmis, o cukiniją - griežinėliais.
  2. 2. Tuomet į dubenį sudedame papriką, cukiniją ir kukurūzų burbuoles, suberiame rūkytą bei saldžiąją papriką, česnaką, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais, apšlakstome alyvuogių aliejumi, viską gerai išmaišome ir paliekame pasimarinuoti maždaug pusvalandžiui.
  3. Reklama
  4. 3. Po to nuo antienos skrandukų nupjauname plėvelę bei sudedame į puodą su užvirintu vandeniu kartu su lauro lapeliais ir pipirais.
  5. 4. Verdame ant vidutinio kaitrumo ugnies maždaug 30-40 minučių.
  6. 5. Nupilame vandenį ir supjaustome griežinėliais.
  7. 6. Į keptuvę įpilame šlakelį aliejaus, sudedame skrandukų griežinėlius bei apskrudiname keletą minučių.
  8. 7. Galiausiai pagardiname pagal savo skonį druska bei maltais juodaisiais pipirais.
  9. 8. Daržoves apskrudiname ant grilio. Kukurūzų burbuoles supjaustome griežinėliais.
  10. 9. Paskui lėkštėje išdėliojame salotas, grilintas daržoves bei keptus antienos skrandukus. Patiekiame ir skanaujame!
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau vištienos skrandukų receptų rasite: Vištienos skrandukų receptai.
Salotos su keptais antienos arba vištienos skrandukais ir grilintomis daržovėmis
Greitos mėsainio salotos
(1)
Medaus ir garstyčių padažas salotoms
(6)
Karališkos salotos su jūrų gėrybėmis
(3)