Greitos mėsainio salotos

2024-09-07 Autorius Sveikas meniu

Greitos mėsainio salotos
Greitos mėsainio salotos – tai puiki alternatyva tradiciniam mėsainiui, derinanti visus mėgstamus jo ingredientus lengvesnėje ir gaivesnėje formoje. Salotose rasite sultingą maltą jautieną, traškius salotų lapus, pomidorų griežinėlius, kapotus svogūnus bei marinuotus agurkėlius. Viskas pagardinama mėgstamu padažu. Šios salotos yra puiki, greitai pagaminama alternatyva mėsainiui, kai norisi to paties skonio, bet be didelio kaloringumo.

Redakcijos komentaras - šis receptas vienas iš tų, kur yra pakankamai vietos improvizacijoms. Rinkitės savo mėgstamą maltą mėsą, naudokite vis kitokį sūrį, papildykite salotas šviežiais agurkais ar sunokusio avokado gabalėliais, jalapeno pipirais, dėkite traškių šoninės juostelių. Salotas gardinkite savo mėgstamu padažu - švelniai česnakiniu padažu ar aštriu. Norisi šiek tiek sočiau? Gardu tokias salotas valgyti su tortilijų traškučiais. 

Ingredientai

    • Romaninė salota: 0,5 vnt.
    • Marinuoti agurkai: 3 vnt.
    • Pomidorai: 1 vnt.
    • Mėlynieji svogūnai: 0,5 vnt.
    • Čederio sūrio: sauja
    • Jautienos faršas: 200 g 
    • Mėsos prieskoniai: pagal skonį
    • Druska ir pipirai: pagal skonį
    Padažui:
    • Graikiškas jogurtas: 1 valg. š.
    • Garstyčios: 1 arb. š.
    • Maltos rūkyta paprika: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Jautienos faršą iškepti gerai įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek riebalų. Susidariusių skystį nupilti.
  2. 2. Visas daržoves supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, šalia sudėti keptą maltą mėsą. Pagardinti druska ir pipirais.
  3. 3. Dubenėlyje sumaišyti padažo ingredientus. Viską supilti ant daržovių su mėsa ir gerai išmaišyti.
Pomidorų salotos su burata sūriu ir vytintu kumpiu
(1)
Salotos su menkių kepenėlėmis ir artišokais
(1)