Bulgur kruopų salotos su daržovėmis, konservuotomis pupelėmis ir saulėgrąžomis

2021-03-23 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Bulgur kruopų salotos su daržovėmis, konservuotomis pupelėmis ir saulėgrąžomis
Tokio tipo salotas valgyti yra skanu ne tik namie, bet jas itin patogu nusinešti į darbą - dienos pietums. Jos gaunasi tikrai labai skanios, kruopų mėgėjai greitai jas pamils. Tikrai įdomus ir pasiteisinęs derinys. Valgė net mano vyras ir labai džiaugėsi, nors jam mėsa yra visiškai privaloma, o jos čia net nėra nei kvapo. :)

Ingredientai

    • Bulguro kruopos: 150 gramų
    • konservuotos raudonosios pupelės: 220 gramų
    • pomidorai: 1 (didelio)
    • švieži agurkai: gabaliuko
    • saulėgrąžos: ~50 gramų
    • raudonieji svogūnai: mažo gabaliuko
    • pjaustytos šviežios petražolės: žiupsnelio
    • maltas kuminas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • citrinos sultys: pagal skonį
    • alyvuogių aliejus
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia saulėgrąžas pakepiname sausoje keptuvėje, kol gražiai apskrunda.
  2. 2. Tada sudedame ant virtuvinio popierinio rankšluosčio ir paliekame atvėsti.
  3. 3. Bulgur kruopas išverdame pasūdytame vandenyje, supilame į sietelį ir paliekame atvėsti.
  4. 4. Po to į dubenį sudedame kruopas, konservuotas pupeles, smulkiais kubeliais supjaustytą pomidorą, agurką ir svogūną, suberiame pakepintas saulėgrąžas, petražoles, kuminą, pagal skonį išspaudžiame citrinos sulčių, apšlakstome alyvuogių aliejumi, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  5. kruopų salotos su daržovėmis, konservuotomis raudonosiomis pupelėmis ir saulėgrąžomis
  6. 5. Viską gerai išmaišome, patiekiame ir skanaujame!
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau salotų receptų rasite: Salotos.
Salotos su Cambozola pelėsinio sūrio padažu
(1)
Greitos mėsainio salotos
(1)
Salotos su aviena
(1)
Salotos su menkių kepenėlėmis
(1)