Gaivios agurkų salotos

2019-08-06 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Gaivios agurkų salotos
Man pačiai šias salotas labai skanu valgyt tik užmaišytas, bet jas galima laikyti šaldytuve ir kelias dienas. Jeigu darže agurkų lysvėje atsiranda ir didesnių negu norisi agurkų, visada stengiuosi ruošti šias salotas. Agurkų žievelę įprastai nulupu bei supjaustau juos griežinėliais. Mažesnių agurkų nelupu, o iškart tiesiog supjaustau griežinėliais. 

Ingredientai

    • agurkai: 1 kilogramo
    • raudonieji svogūnai: 1
    • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • obuolių actas: 1 valgomojo šaukšto
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • petražolės: pundelio
    • krapai: pundelio
    • druska: gero žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių agurkus supjaustykite griežinėliais. Jeigu turite didesnių ir jau truputėlį peraugusių agurkų, juos geriau nulupkite.
  2. 2. Tuomet svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o žalumynus pasmulkinkite.
  3. Reklama
  4. 3. Tada salotas maišykite dubenyje, berkite druską ir cukrų, pilkite actą bei aliejų. Viską gerai išmaišykite.
  5. 4. Skanaukite iškart, bet šios salotos gali ir kelias dienas pastovėti šaldytuve. Skanaus!
Žalios salotos su avokadais ir tunu
(1)
Vaisių ir riešutų salotos
(2)
Salotos su menkių kepenėlėmis ir artišokais
(1)