Žiedinių kopūstų, pomidorų ir tuno salotos

2023-08-19 Autorius Gera virtuvė

Žiedinių kopūstų, pomidorų ir tuno salotos
Šios labai spalvingos kaip vasara prancūziškos tuno salotos tikrai turi atsirasti ant jūsų stalo. Žinoma, jeigu tik mėgstate juodąsias alyvuoges, tuną ir žiedinį kopūstą kaip aš. Paruošti tikrai nėra sudėtinga, o visi ingredientai puikiai "sudraugauja" tarpusavyje. Man šios salotos bene geriausias metų atradimas tuno kategorijoje. Tad drąsiai dalinuosi, būtinai mėginkite! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • žiediniai kopūstai: 0,5
    • karis: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • alyvuogių aliejus
    • konservuotas tunas alyvuogių aliejuje: pagal skonį
    • poro baltosios dalies (arba 1 mažo raudono svogūno; nėra būtina)
    • vyšniniai pomidorai: 8-12 (supjaustome ketvirčiais)
    • juodosios alyvuogės be kauliukų
    • kalendra arba petražolės, bazilikas
    • pipirai
    Padažui:
    • aliejus likęs nuo tuno
    • citrinos sultys: 1,5 valgomojo šaukšto (arba vyno actas)
    • grūdėtosios garstyčios: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Tada dubenyje sumaišome atskirtus žiedinio kopūsto žiedynus, aliejų, karį, druską.
  3. Reklama
  4. 3. Paskleidžiame tiesiai ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Aš įprastai viską iškart pilu ant popieriaus ir atsargiai išmaišau. Tada viską paskirstau tolygiai.
  5. 4. Kepame maždaug 20 minučių, viduryje kepimo apversdami, kol gražiai apskrus. Kepimo laikas labiausiai priklauso nuo žiedynų dydžio.
  6. 5. Iškepusius žiedinius kopūstus atvėsiname.
  7. 6. Sudedame pomidorus į salotų dubenį ir lengvai pasūdome.
  8. 7. Pridedame smulkintą porą, nuvarvintą nuo aliejaus tuną, šiltą žiedinį kopūstą, juodąsias alyvuoges ir žoleles. Įberiame pipirų.
  9. 8. Nedideliame dubenyje sumaišome visus nurodytus padažo ingredientus.
  10. 9. Apšlakstome salotas reikalingu kiekiu padažo.
  11. 10. Prieš patiekdami išmaišome ir leidžiame skoniams susigerti. Skanaujame!
  12. 11. Variantas: Iškepusius žiedinius kopūstus galima keisti virtomis arba konservuotomis baltosiomis pupelėmis (nusausintomis).
  13. 12. Rekomendacija: Daugiau tuno salotų receptų rasite: Tuno salotos.
Žiedinių kopūstų, pomidorų ir tuno salotos
Vištienos salotos su majonezo, jogurto ir sezamų sėklų padažu
(1)
Nicos salotos su tunu ir ančiuviais
(1)
Gardžios tuno salotos
(21)