Vištienos suktinukai su džiovintomis slyvomis ir migdolų padažu

2017-10-17 Autorius Oditėlės blogas

Vištienos suktinukai su džiovintomis slyvomis ir migdolų padažu
Tai pasakiškai skanūs vištienos suktinukai, kuriems vištieną galima užsimarinuoti iš vakaro, o kitą dieną bereikės įsukti slyvą ir iškepti. ;)

Prie šių vištienos suktinukų man asmeniškai labiausiai tinka virti ryžiai. Taip pat galite rinktis ir savo mėgstamą padažą prie vištienos, nors šis labai pikantiškas ir neįprastas ir labai čia tinka. :)

Iš nurodyto ingredientų kiekio man gavosi 16 suktinukų (įvairių dydžių).

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 2 (virš 400 gramų)
    • majonezas: 3 valgomųjų šaukštų
    • česnakai: 2 skiltelių
    • dž. čiobreliai: žiupsnelio
    • druska
    • juodieji pipirai
    • džiovintos slyvos: 16
    • džiūvėsėliai: 2 valgomųjų šaukštų
    • sezamo sėklos: 1 valgomojo šaukšto
    • juodųjų sezamo sėklos: 1 valgomojo šaukšto
    Migdolų padažui:
    • sviestas: 50 gramų
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • pienas: 1 stiklinės
    • grietinė: 1 valgomojo šaukšto
    • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
    • sojos padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • karis: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • malti migdolai: 50 gramų
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje vištienos krūtinėlę supjaustome išilgai juostelėmis bei išmušame virtuvinio plaktuko lygiąja dalimi.
  2. 2. Tuomet į majonezą įspaudžiame česnaką, įberiame čiobrelio, pagardiname su druska bei juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišome bei sudedame vištieną. Išmaišome rankomis bei paliekame kelioms valandoms pasimarinuoti.
  3. Reklama
  4. 3. Tada džiovintas slyvas nuplikome karštu vandeniu.
  5. 4. Imame vištienos juostelę, dedame slyvą ant ploniausio galiuko bei suvyniojame. Suktinuką sutvirtiname mediniu dantų krapštuku. Apvoliojame džiūvėsėlių, sezamo sėklų mišinyje bei apskrudiname iš abiejų pusių gerai keptuvėje įkaitintame aliejuje.
  6. 5. Po to suktinukus sudedame į skardą ištiestą folija arba kepimo popieriumi, įpilame maždaug 50 mililitrų vandens, uždengiame folija bei kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-30 minučių.
  7. 6. Gaminame padažą: Sviestą išlydome keptuvėje.
  8. 7. Nuimame nuo ugnies bei įmaišome miltus, vėl dedame ant viryklės, supilame pieną bei išmaišome. Atskirame indelyje sumaišome grietinę, citrinos sultis, sojos padažą bei karį. Mišinį supilame į keptuvės turinį, suberiame maltus migdolus bei gerai išmaišome.
  9. 8. Iš iškeptų suktinukų ištraukiame dantų krapštukus, užpilame padažo, patiekiame su ryžiais bei šviežiomis daržovėmis. Skanaus!
  10. 9. Patarimas: Neluptą česnako skiltelę dedame į metalinę česnakų spaustuvą bei išspaudžiame, išimame žievelę. Tą patį pakartojame su kitomis skiltelėmis. Patogumas tame, kad nereikės lupti česnako bei jūsų rankos išliks švarios.
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau vištienos suktinukų receptų rasite: Vištienos suktinukai.
Makaronai grietinėlės padaže su vištiena
(9)
Aštrūs ir traškūs vištienos sparneliai
(4)