Mėlynojo pelėsio sūriu ir pievagrybiais įdaryta vištienos krūtinėlė

2024-01-11 Autorius WorldRecipes.lt

Mėlynojo pelėsio sūriu ir pievagrybiais įdaryta vištienos krūtinėlė
Šiandien noriu Jums parodyti fantastišką būdą kaip įdaryti vištienos krūtinėlę. Neseniai rodžiau kaip įdarinėju vištienos krūtinėlę su daržovėmis ir sūriu, o šiandien pasidalinsiu gal net skanesniu variantu su mėlynojo pelėsio sūriu ir pievagrybiais. Jei reiktų pasirinkti, kuris patiekalas gaunasi skanesnis, tai tikrai būtų sunku padaryti, nes abiem variantais gaunasi fantastiška vakarienė. Taip pat šį kartą parodysiu ir fantastišką padažą prie šios vištienos iš pievagrybių ir maskarponės, tad gaminam! 

Beje, gamindama aš visus pievagrybius, kad būtų greičiau, kepinau vienu metu, į krūtinėlių kišenėles dėjau po vieną pilną šaukštą pievagrybių (dar nepagardintų prieskoniais).

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • didžiosios vištienos krūtinėlės: 2
    • mėlynasis pelėsio sūris: ~50-60 gramų
    • pievagrybiai: 2 (dideli)
    • alyvuogių aliejus: 1 šaukšto
    • paukštienos prieskoniai
    • druska
    • pipirai
    Padažui:
    • pievagrybiai: 3 (dideli)
    • maskarponė: 1 šaukšto su kaupu
    • tarkuotas fermentinis sūris: 50 gramų
    • "Santa Maria" orange pepper prieskoniai
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos krūtinėles įpjauname, kad susidarytų gili kišenė.
  2. 2. Paukštienos prieskonius, druską bei pipirus sumaišome su aliejumi ir patepame krūtinėlę nepamiršdami ir kišenėlių.
  3. Reklama
  4. 3. Pelėsinį sūrį sutrupiname bei dedame į kišenėles tolygiai paskirstydamos per visą jos dydį (galite ir pjaustyti).
  5. 4. Po to pievagrybius supjaustome griežinėliais, šiek tiek pakepiname, kad suminkštėtų, ir tada tolygiai uždedame ant pelėsinio sūrio kišenėlėje.
  6. 5. Užtvirtiname krūtinėlių kraštus, dedame į kepimo indą bei kepame grilio režimu (240 laipsnių) orkaitėje maždaug 18 minučių.
  7. 6. Tuo tarpu, kol kepa vištienos krūtinėlės, paruošiame padažą.
  8. 7. Pievagrybius susmulkiname bei pakepiname, kol iš jų išsiskyręs skystis beveik išgaruos.
  9. 8. Paskui beriame prieskonius, pipirus, druską, dedame maskarponę bei fermentinį sūrį.
  10. 9. Pakaitiname, kol masė pasidarys vientisa, sublenderiuojame ir padažiukas jau paruoštas. Patiekiame su vištiena ir mėgaujamės!
Naminis kebabas lavaše su vištiena
(7)