Traški vištiena karšto oro gruzdintuvėje - vištienos kepsnys

2023-01-07 Autorius WorldRecipes.lt

Traški vištiena karšto oro gruzdintuvėje - vištienos kepsnys
Tikriausiai vis dar labai mažai išnaudoju karšto oro gruzdintuvės galimybes, nuo pat jos įsigijimo. Visi aplink kas turi - tik giria, gamina, o man kažkaip su ja vis sunkiai sekasi susidraugauti. Taip kai, kurie patiekalai labai pasiteisina, kaip antai bulvytės fri ir traškūs vištienos kepsniai (jų receptu šiandien ir pasidalinsiu), bet dar reikės daugiau praktikos. Mėginsiu vis labiau susidraugauti, susipažinti ir savo patirtimi pasidalinsiu su jumis.

Gal jūs turite patarimų? Ką jūs dažniausiai gaminame savo karšto oro gruzdintuvėje? Kas geriausiai pavyksta ir įprastai gaminti net nebesinori? Pasidalinkite receptais komentaruose.

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 1 (~500 gramų)
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • persilado prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
    • saldžiosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • česnakas: 2 skiltelių
    • kiaušiniai: 1
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • džiūvėsėliai: 2 valgomųjų šaukštų
    • kietasis sūris: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištienos krūtinėlę padalinkite į 4 dalis.
  2. 2. Pjausnius gerai išmuškite virtuviniu plaktuku.
  3. 3. Tada pabarstykite druska, pipirais, susmulkintu česnaku, persilado prieskoniais ir paprikos milteliais.
  4. 4. Kiaušinį su žiupsniu druskos paplakite šakute. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, džiūvėsėlius ir kietąjį sūrį.
  5. 5. Vištienos kepsnius merkite kiaušinio plakinį, paskui birius produktus.
  6. 6. Įkaitinkite karšto oro gruzdintuvę iki 200 laipsnių temperatūros. Dėkite kepsnį ir kepkite maždaug 15-20 minučių.
  7. 7. Labai skanu patiekti su bulvių koše ir šviežių kopūstų salotomis, bet galite pasirinkti ir kitą mėgstamą garnyrą! Skanaus!:)
Vištienos filė kepta rankovėje
(12)
Vištienos užtepas
(2)