Vištiena kreminiame garstyčių padaže su medumi

2023-11-06 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Vištiena kreminiame garstyčių padaže su medumi
Šį kartą noriu su Jumis pasidalinti paprastai pagaminamu vištienos patiekalu, bet žinokite nerealiai skaniu. Tas kreminis garstyčių padažas man asmeniškai buvo tiesiog tobulas.

Vištiena paruošta pagal šį receptą gaunasi minkšta, sultinga bei kvapni, o padažą iki paskutinio lašo suvalgiau. :)

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 2 didelės (supjaustome poros kąsnių gabaliukais)
    • druska: pagal skonį
    • pipirai: pagal skonį
    • česnako granulės: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • miltai (vištienos apvoliojimui)
    • alyvuogių aliejus: 1 šaukšto
    • sviestas: 3 šaukštų
    • vištienos sultinys: 100 mililitrų (naudoju "Vegetanatur" sultinį iš kubelio)
    • "Dijon" garstyčios: 2 šaukštų
    • medus: 1 šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištieną apibarstykite česnakų granulėmis, druska ir pipirais.
  2. 2. Apvoliokite lengvai miltuose.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet į keptuvę pilkite aliejų bei dėkite vieną šaukštą sviesto.
  5. 4. Dėkite vištienos gabaliukus ir ant vidutinio kaitrumo ugnies kepkite po maždaug 4 minutes, kol gražiai apkepa.
  6. 5. Tada kitoje keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą, supilkite sultinį, dėkite garstyčias bei medų. Maišydamos virinkite, kol masė taps vientisa.
  7. 6. Po to sudėkite apkepintus vištienos gabaliukus ir dar kartu pakepinkite maždaug 5 minutes.
  8. 7. Patiekite su savo mėgstamu garnyru ir skanaukite!
Antiena su daržovėmis kinietiškai
(6)
Tortilijų kesadilijos su vištiena ir sūriu
(1)