Troškinti vištienos maltinukai su morkų, svogūnų ir grietinėlės padažu

2024-02-29 Autorius WorldRecipes.lt

Troškinti vištienos maltinukai su morkų, svogūnų ir grietinėlės padažu
Turėjau vištienos faršo ir galvojau ką čia skanaus pagaminau. Ir tada prisiminiau, kad pas vieną draugę buvau ragavusi labai skanių maltinukų su fantastišku padažu. Iškart jai parašiau ir paklausinėjau, kaip ji viską gamino, o ji noriai man viską papasakojo. Tad jau valandos bėgyje gaminau vištienos maltinukus su grietinėlės-morkų-svogūnų ir paprikų padažu, kuris čia be galo tinka. Vyras labai išgyrė ir sakė, kad jau kitą dieną galime vakarieniauti lygiai taip pat. Tad tai tikrai didelis pagyrimas. Teks kartoti, prisijunkite ir Jūs prie šios gamybos! :)

Ingredientai

    • vištienos faršas: 500 gramų
    • batonas: 3 riekių (mirkytų piene)
    • vištienos prieskoniai
    • druska
    • pipirai
    • kiaušiniai: 1
    • česnakas: 1 skiltelės
    Padažui:
    • morkos: 2
    • svogūnai: 1
    • paprikos: 1
    • grietinėlė: 0,5 stiklinės
    • krapai
    • svogūnų laiškai
    • prieskoniai (naudoju vištienos, čili, kalendros, pipirus ir druską)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištienos faršą suminkykite su kiaušiniu, mirkytu batonu ir prieskoniais.
  2. 2. Tada formuokite norimo dydžio kukulius, apkepkite ikaitintuose riebaluose iš abiejų pusių.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet susmulkinkite svogūną, papriką, sutarkuokite morkas, pakepinkite šiek tiek, kad suminkštėtų.
  5. 4. Po to sudėkite i puodą tiek daržoves, tiek kotletus, užpilkite viską puodeliu vandens, patroškinkite maždaug 20 minučių.
  6. 5. Paskui nusunkite vandenuką, jeigu jo liko, supilkite grietinėlę ir sudėkite prieskonius pagal poreikį.
  7. 6. Galiausiai patiekite su virtomis bulvėmis, virtais ryžiais arba bulvių koše. Skanaukite!
Troškinti vištienos maltinukai su morkų, svogūnų ir grietinėlės padažu
Tandoori vištiena
(5)