Kepta vištiena su daržovėmis orkaitėje

2019-07-31 Autorius Kviečiu į virtuvę

Kepta vištiena su daržovėmis orkaitėje
Kai ilgai nesinori būti virtuvėje, labai mėgstu tokius patiekalus keptus orkaitėje. Tiesiog viską sudedi į kepimo indą ar skardą ir lauki kol iškeps, tada belieka patiekti ir valgyti. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • vištiena: 1,5 kilogramo (aš naudojau naminę vištą supjaustytą gabaliukais, jūs galite rinktis blauzdeles ar vištienos kumpelius)
    • bulvės: 6
    • morkos: 6
    • šparaginės pupelės: 1 saujos
    • druska: pagal skonį
    • česnakas: 2 skiltelių
    • pipirai: žiupsnelio
    • vištienos prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
    • lauro lapeliai: žiupsnio
    • vanduo: 1 stiklinės
    • džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
    • kmynai: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos gabaliukus pabarstykite druska, pipirais, lauro lapeliais, kmynais, vištienos prieskoniais ir susmulkintu česnaku. Palikite pasimarinuoti (aš pati įprastai palieku per naktį, kad grįžus iš darbo galėčiau iškart kepti, bet įprastai užtenka 30-60 minučių).
  2. 2. Po to į kepimo indą sudėkite vištieną. Bulves, morkas nulupkite. Bulves perpjaukite į kelias dalis, morką supjaustykite stambiais šiaudeliais.
  3. Reklama
  4. 3. Tada į skardą sudėkite ir daržoves. Pabarstykite druska ir džiovintu raudonėliu, užpilkite vandeniu. Kepimo indą uždenkite dangčiu ir folijos lapeliu.
  5. 4. Dėkite kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 60 minučių. Patiekite ir skanaukite!
Fettuccine makaronai su vištiena ir baltu padažu
(16)
Šventinė kepta višta su citrina ir česnaku
(5)
Tailandietiški makaronai su vištiena
(1)
Paella - Paelija su jūros gėrybėmis ir vištiena
(13)