Šventinė kepta višta su citrina ir česnaku

2020-04-11 Autorius Lithuanian in the USA

Šventinė kepta višta su citrina ir česnaku
Jeigu vis dar ieškote savo vienintelio ir pačio tobuliausio sultingos keptos vištienos recepto šioms Velykoms (ar kitai šventei) - rekomenduoju nebesidairyti niekur kitur ir išbandyti vištą keptą su citrina ir česnaku. Receptas ganėtinai paprastas, bet yra viena nedidelė paslaptis, dėl kurios iškepta vištiena, išlieks itin sultinga. Įprastai visus prieskonius arba marinatus įtriname ant vištos odelės ir prieš kepimą vištieną privalu pamarinuoti mažiausiai kelias valandas ar, geriausia, žinoma, per visą naktį, kad visi skoniai kuo geriau įsigertų. Bet prieskonius ištepant po vištos odele galite drąsiai kepti iškart (be visai jokio marinavimo!), nes iškepusi vištiena yra ne tik minkšta, bet ir be galo aromatinga. Be jokios abejonės, tokiu būdu naudojant prieskonius vištą galite marinuoti ir per visą naktį, skoniui tikrai nepakenks, bet tiems, kas neturi laiko ir kantrybės šis receptas yra pats geriausias išsigelbėjimas.

Ingredientai

    • vištos: 1 (~1,5 kilogramo)
    • citrinos: 1
    • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų (kambario temperatūros)
    • tyras alyvuogių aliejus: 50 mililitrų
    • česnakas: 4 skiltelių
    • druska: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • džiovintas rozmarinas: 1 arbatinio šaukštelio
    • saldžiosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • kumino milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kajeno arba čili pipiro milteliai: trečdalio arbatinio šaukštelio
    • juodieji pipirai: 3 žiupsnių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nulupkite česnako skilteles ir sutrinkite česnako spaustuku.
  2. 2. Tuomet sutrintą česnaką sumaišykite su 1,5 arbatinio šaukštelio druskos, citrinos sultimis (neišmetame išspaustų citrinos puselių), kuminu, rozmarinu, kajeno (arba čili pipiro milteliais), saldžiąja paprika bei aliejumi.
  3. Reklama
  4. 3. Mišinį atidėkite į šalį.
  5. 4. Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių temperatūros.
  6. 5. Vištą padėkiteį kepimo indą aukštesniais kraštais. Vištos krūtinėlė turi būti viršuje.
  7. 6. Atsargiai atskirkite vištos odelę nuo krūtinėlės, taip pat ir nuo kulšelių (stenkitės nesuplėšyti odelės).
  8. 7. Tada vištos vidurį pabarstykite druska bei juodaisiais pipirais.
  9. 8. Naudodami arbatinį šaukštelį supilkite prieskonių mišinį po vištos odele (po krūtinėle bei šlaunelėmis). Pasilikite 2 valgomuosius šaukštus prieskonių mišinio.
  10. 9. Sviestą įtrinkite po krūtinėle ir šlaunelių odele.
  11. 10. Likusiais 2 valgomaisiais šaukštais prieskonių mišinio įtrinkite visą vištą.
  12. 11. Citrinos puseles įdėkite į vištos vidų.
  13. 12. Vištos kojeles suriškite stipriu siūlu.
  14. 13. Vištą kepkite įkaitintoje orkaitėje pusvalandį.
  15. 14. Paskui aplaistykite susidariusiu skysčiu, uždenkite folija ir kepkite dar 40 minučių.
  16. 15. Tuomet nuimkite foliją, aplaistykite susidariusiu skysčiu ir kepkite 20 minučių.
  17. 16. Iškepusią vištą išimkite iš orkaitės ir palikite kepimo inde 15-ai minučių.
  18. 17. Patiekite su mėgiamais garnyrais. Lepinkitės!
  19. 18. Patarimas: Patiektą vištą galite aplaistyti kepimo inde susidariusiu skysčiu.
  20. 19. Rekomendacija: Daugiau receptų kaip kepti vištą rasite: Keptos vištos receptai.
Šventinė kepta višta su citrina ir česnaku
Saldžiarūgštė Generolo Tso vištiena
(7)
Vieno puodo patiekalas / troškinys: vištiena su ryžiais ir daržovėmis
(4)
Vištienos gabalėliai su medaus padažu
(1)