Orkaitėje keptos vištienos blauzdelės su imbieru ir svogūnų laiškais

2018-02-04 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Orkaitėje keptos vištienos blauzdelės su imbieru ir svogūnų laiškais
Visai neįprastas derinys su vištiena, bet žinokite buvo labai skanu. Išgyrė net vaikai, kurie šiaip imbierui visada sako ne. 

Didžiulis privalumas, kad darbo čia visai nedaug, nes beveik visus "reikalus" už Jus atliks orkaitė.

Aš šitaip kepiau vištienos blauzdeles, bet esu tikra, kad viskas puikiai pavyktų ir su kitomis vištienos dalimis. 

Ingredientai

    • vištienos blauzdelės: 1,2 kilogramų
    • svogūnų laiškai: 40 gramų
    • imbieras: 45 gramų
    • aliejus: 40 mililitrų
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos blauzdeles iš visų pusių apibarstome druska. Sudedame į kepimo skardą ištiestą su kepimo popieriumi bei kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35 minutes, kol gražiai apskrus ir bus beveik iškepę.
  2. 2. Tuomet į elektrinį smulkintuvą sudedame truputį pasmulkintus svogūnų laiškus, nuluptą bei kubeliais supjaustytą imbierą, supilame aliejų ir įberiame žiupsnelį druskos. Viską sumalame bei sudedame į dubenį.
  3. Reklama
  4. 3. Praėjus 35 minutėms vištieną išimame iš orkaitės, dedame į imbiero bei svogūnų mišinį, permaišome, kad visiems gabaliukams tektų mišinio.
  5. 4. Dedame atgal į skardą bei dar pakepame orkaitėje maždaug 10 minučių. Skanaujame!
  6. orkaitėje kepta vištiena su imbieru ir svogūnų laiškais
  7. 5. Rekomendacija: Daugiau vištienos blauzdelių receptų rasite: Vištienos blauzdelių receptai.
Pačios skaniausios keptos vištienos salotos
(5)
ČACHOCHBILI arba vištiena pomidorų padaže
(4)