Keptuvėje troškintos vištienos širdelės su morkomis ir grietinėle

2023-05-17 Autorius Mamukynas

Keptuvėje troškintos vištienos širdelės su morkomis ir grietinėle
Neseniai Jums rodžiau kaip pagaminti vištienos širdelių troškinį su daržovėmis ir grietine, taip pat troškintas vištienos širdeles su bulvėmis ir grietine. Abu tie patiekalai susilaukė labai daug gerų Jūsų įvertinimų. Tad šiandien rodau dar vieną variantą su morkomis ir grietinėle. Šio patiekalo įvertinimas man 11 balų iš 10 skonio atžvilgiu, todėl šis patiekalas ateityje bus gaminamas dar ir dar. Labai rekomenduoju išmėginti ir Jums.

Ingredientai

    • vištienos širdelės: 700 gramų
    • morkos: 2 (vid. dydžio)
    • svogūnai: 2
    • česnakai: 1 (arba pagal skonį)
    • druska
    • juodieji pipirai
    • lauro lapai
    • miltai: kelių šaukštų
    • sviestas: 120 gramų
    • grietinėlė: 100 mililitrų
    • vanduo: 200 mililitrų
    • bulvių košė (patiekimui)
    • mėgstamos daržovės (patiekimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių apipjaustome nuo lašinukų ir gyslelių širdeles bei apverdame maždaug 10 minučių vandenyje su pipirais ir lauro lapais.
  2. 2. Tuomet keptuvėje išlydome sviestą, apkepame smulkiai supjaustytus svogūnus bei česnaką,
  3. 3. Suberiame vištienos širdeles ir apkepame.
  4. 4. Po to suberiame sutarkuotas morkas, dar viską šiek tiek pakepame.
  5. 5. Pabarstome miltais, supilame vandenį, uždengiame dangčiu bei troškiname maždaug pusvalandį.
  6. 6. Paskui pagardiname druska bei pipirais pagal savo skonį, supilame grietinėlę ir patroškiname dar maždaug 10 minučių.
  7. 7. Patiekiame su bulvių koše ir daržovėmis. Skanaujame!

Sonata

Nuostabu!!! Pats skaniausias receptas! Aciuuuuu!!! Pasaka, to ir norejau mmmm...🤪
Atsakyti
Trinta pomidorų sriuba su vištiena
(5)
Kepta višta ant stiklainio
(4)
Traškūs vištienos tako
(6)