Tokie vištienos kepsneliai su sezamu ir graikiniais riešutais gaunasi itin skanūs. Vidus gaunasi minkštas, o iš išorės jie traškūs. Didžiulis privalumas tas, kad juos nėra sunku paruošti.
Garnyrui aš šį kartą pasirinkau keptas daržoves, kurias itin mėgstu ir kurios idealiai tinka prie vištienos kepsnių.
1. Pirmiausias vištienos krūtinėles perpjauname išilgai perpus. Visas 4 dalis pamušame mėsos plaktuku.
2. Tada vištienos kepsniukus apibarstome prieskoniais, druska, pipirais ir česnako granulėmis.
Reklama
3. Atskirame dubenėlyje lengvai išplakame kiaušinius.
4. Į kitą dubenėlį suberiame sezamo sėklas. Susmulkiname graikinius riešutus (galite sudėti į maišelį, pamušti su mėsos plaktuku ar kočėlu) ir juos suberiame prie sezamo sėklų, sumaišome.
5. Kiekvieną vištienos krūtinėlę mirkome kiaušinio plakinyje iš abiejų pusių, tada pamirkome sėklų ir riešutų mišinyje, kad apliptų.
6. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepame vištienos kepsniukus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
7. Į gilesnį indelį sumaišome balzaminį actą ir skystą medų (jeigu neturite skysto, galite pašildyti medų kol suskystės, medų įdėjus į indelį, o tą indelį į karšto vandens pripildytą dubenį). Pasiruoštu padažu apšlakstome kepsniukus.
8. Garnyrui stambiai supjaustome papriką arba kitas turimas daržoves, jas pakepame keptuvėje.