Traškūs vištienos faršo filė kepsneliai su slyvomis ir abrikosais

2021-05-11 Autorius Hungry Bae

Traškūs vištienos faršo filė kepsneliai su slyvomis ir abrikosais
Šį kartą man ta diena, kai labai norisi kažko tikrai paprasto, greit pagaminamo ir artimo tiems lietuviškiems skonio receptoriams. Dar yra viena priežastis gaminant šį patiekalą, kad džiaugiuosi, kai po pasisukiojimo virtuvėje nereikia plauti kalno indų ir tą laiką galiu išnaudoti kitoms mėgstamoms veikloms. Kaip užgimė šių vištienos kepsnelių su slyvomis ir abrikosais idėja? Turiu vyrą, kuris labai mėgsta vištienos vyniotinius, kurie įdaryti šiais vaisiais, tad pagalvojau, kad vyniotinį taip pat nesunkiai galima paversti kepsneliu, ir man nuostabiai pavyko! Bonusas - po visko plauti prireikė tik 3 indus! Koks didžiulis džiaugsmas!😁

Apie šiuos kepsnelius net neverta daug pasakoti - jie tikrai nuostabūs. Nei pridėsi, nei atimsi. O padažas… Mmm… Vienas mano mėgstamiausių padažų prie vištienos patiekalų - lengvas padažo saldumas puikiai derantis su slyvomis ir abrikosais, esančiais kepsneliuose bei nuostabiai papildo bet kokį vištienos patiekalą! Lekiam į virtuvę gaminti jau dabar? 🤗

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Vištienos kepsneliams:
    • vištienos filė faršas: 450 gramų
    • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 3 skiltelių
    • panko džiūvėsėliai: 2 valgomųjų šaukštų (+ apvoliojimui)
    • kiaušiniai: 1
    • virtos morkos: 1 nedidelės
    • išmirkytos džiovintos slyvos: ~1 saujos
    • išmirkyti džiovinti abrikosai: ~1 saujos
    • vištienos prieskoniai
    • druska
    • pipirai
    Padažui:
    • majonezas: 115 gramų
    • Dijon garstyčios: 2 valgomųjų šaukštų
    • barbeque padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • skystas medus: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia susiruošiame visus ingredientus, kurių mums prireiks.
  2. 2. Padažas: Sumaišome visus padažui nurodytus ingredientus ir gautą padažą laikome šaldytuve.
  3. Reklama
  4. 3. Vištienos kepsneliams: Dubenyje sumaišome vištienos filė faršą, majonezą, išspaustą česnaką, panko džiūvėsėlius, kiaušinį, kubeliais supjaustytą morką, pjaustytas mirkytas slyvas ir abrikosus, vištienos prieskonius ir druską bei pipirus.
  5. 4. Apdengiame plėvele ir dedame į šaldytuvą maždaug valandai, kad pastovėtų.
  6. 5. Po to į didelę lėkštę supilame panko džiūvėsėlius. Ant džiūvėsėlių dedame kelis šaukštus paruošto faršo ir suformuojame norimo dydžio kepsnelius.
  7. 6. Kepame ant silpnos-vidutinės kaitros iš abiejų, kol gražiai apskrunda. Skanaujame!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau kepsnelių receptų rasite: Kepsnelių receptai.
Antienos ir vištienos kukuliukai su pievagrybių padažu
(1)
Nerealus vištienos marinatas
(19)