Nežinau ar patikėsit ar ne, bet šios vištienos skonis nerealiai skanus, sakyčiau fantastiškas. Užteks ir vieno vienintelio kąsnelio šio patiekalo, kad visus kitus vištienos paruošimo būdus pamirštumėte. Šio recepto įkvėpimo šaltinis - dar 90-tųjų metų pabaigoje per televiziją matyta laida, kurioje vienas iš virtuvės šefų kažkaip panašiai marinavo vištieną pagal jo senelių tradicinį receptą.
Šiame marinate nieko nei pridėsi nei atimsi - visi ingredientai tiesiog puikiai subalansuoti. Marinatą būtinai ragaukite, kad galėtumėte reguliuoti ingredientų kiekius pagal savo skonį. Ir būtinai paragaukite prieš nardinant vištieną. Lengvas pastebėjimas - marinatas geras tuomet, kai negali pasakyti, kokio skonio yra daugiau - garstyčių aitrumo, rūgšties, saldumo ar sūrumo.
Vištiena kepama trumpai ir karštai, jei ji gerai išmarinuota, galima kepti ant grilio, orkaitėje arba keptuvėje be teflono, o geriausiai temperatūrą laiko ir įkaista špižinė keptuvė. Be abejonės, pati skaniausia vištiena - kepta virš išdegusių malko grilio.
Mano aprašyto marinato kiekio užtenka maždaug 1 kilogramą sveriančiai vištai, supjaustytai gabalais, arba maždaug 4-6 (apie 700 gramų) vištienos krūtinėlėms paruošti. Šiuo atveju aš pati naudojau 4 dideles ekologiškas vištienos krūtinėles.
Ramunas
Atsakyti
Lina
Atsakyti
Alisa
Atsakyti
f
Atsakyti
Jolita
Atsakyti
Lija
Atsakyti