Šitaip keptuvėje kepta vištienos krūtinėlė gausis sultinga ir prie viryklės tikrai nesugaišite daug savo laiko, o pietūs arba vakarienė tikrai nenuvils. Pamėginkite pasigaminti jau šiandien.
2. Tada pabarstome kiekvieną kepsnelį druska. Apvoliojame miltuose ir nupurtome jų perteklių.
Reklama
3. Į įkaitintą keptuvę supilame aliejų bei įdedame vieną šaukštą sviesto.
4. Kepame krūtinėlę iš abiejų pusių po kelias minutes, kol gražiai paruduoja.
5. Į tą pačią keptuvę, kur kepė vištieną sudedame pievagrybius (žinoma tinka ir baltieji pievagrybiai, bet man su rudaisiais gaunasi skaniau). Jeigu pievagrybiai ne vienodo dydžio, perpjauname juos perpus arba į keturias dalis.
6. Tada ant grybų sudėkite likusius du šaukštus sviesto ir čiobrelius (jeigu ištirpinsite prieš sudedant grybus, sviestas pradės "degti" ir duos patiekalui kartumą). Maišydami kepame maždaug 6 minutes.
7. Po to supilame sausą vyną, vištienos sultinį ir kepame, kol padažo šiek tiek nugaruoja ir jis sutirštėja. Ir galiausiai supilame grietinėlę.
8. Į padažą sudedame iškeptas vištienos krūtinėles ir petražoles. Kepsnelius pavartome, kad pasidengtų padažu.
9. Labai skanu patiekti su virtais ryžiais (žinoma, jeigu juos mėgstate). Skanaujam!
Irena
Atsakyti
Aldona
Atsakyti