Vieno puodo patiekalas / troškinys: vištiena su ryžiais ir daržovėmis

2021-01-18 Autorius Skanauk su Aušra

Vieno puodo patiekalas / troškinys: vištiena su ryžiais ir daržovėmis
Kažkaip taip nutiko, kad paskutiniu metu visai nevalgiau ryžių ir pradėjau jų pasiilgti! Tad šis vištienos troškinys yra su jais. Stengiausi pasirinkti kiek sveikesnį variantą už įprastus baltuosius ryžius, tad panaudojau ilgagrūdžius plikytus ryžius. Jie verda maždaug 20 minučių ir labai tinka šiam patiekalui.

Pavadinimas vieno puodo patiekalas reiškia tai, kad visi ingredientai yra gaminami viename inde - šiuo atveju didelėje keptuvėje. Tai reiškia tik mažiau plovimo, o ir mažiau judesio prie viryklės.

Šis patiekalas man tarsi primena plovą, bet jį gaminau su vištiena. Dar panaudojau keletą indiškų prieskonių, kurie suteikia nuostabų skonį šiam valgiui. Ryškią ir labai gražią geltoną spalvą suteiks ciberžolė.

Aš naudojau vištienos krūtinėlę, bet šis patiekalas tikrai nesigavo sausas. Vištienos nemarinavau, o lengvai apkepiau keptuvėje. Tuomet ji troškinosi kartu su ryžiais bei daržovėmis. Vištienos gabaliukai gavosi itin minkšti.

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlė: 340 gramų (supjaustome 1,5 centimetro dydžio kubeliais)
    • raudonieji svogūnai: 1 (supjaustome smulkiai)
    • česnakas: 2 skiltelių (susmulkiname)
    • plikyti ilgagrūdžiai ryžiai: 1 stiklinės
    • morkos: 1 vidutinio dydžio (smulkiai supjaustome)
    • raudonosios paprikos: 0,5 (smulkiai supjaustome)
    • geltonosios paprikos: 0,5 (smulkiai supjaustome)
    • šaldyti žirneliai: 1 stiklinės
    • pievagrybiai: 4 maži (supjaustome)
    • sultinys: 0,5 kubelio
    • vanduo: 2,5 stiklinės (karštą vandenį sumaišome su sultinio kubeliu)
    • pomidorų padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • aliejus (kepimui)
    Prieskoniai:
    • karis: 1 arbatinio šaukštelio
    • ciberžolė: 1 arbatinio šaukštelio
    • raudonosios paprikos: 1 arbatinio šaukštelio
    • šviežios petražolės: 1 valgomojo šaukšto
    • jūros druska: žiupsnelio
    • juodieji pipirai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės-aukštos temperatūros.
  2. 2. Suberiame vištienos gabaliukus, apibarstome druska bei pipirais. Kepame maišydami maždaug 4 minutes, kol jie nebebus rausvi.
  3. 3. Vištieną išimame iš keptuvės.
  4. 4. Tada į keptuvę įpilame aliejaus ir suberiame svogūną. Jį apkepame maždaug 4 minutes.
  5. 5. Suberiame česnaką, kario prieskonius, ciberžolę ir papriką. Sumaišome ir kepame maždaug 30 sekundžių.
  6. 6. Suberiame morką ir papriką. Kepame dar maždaug 1 minutę.
  7. 7. Suberiame ryžius, vištienos gabaliukus ir užpilame karštu sultiniu.
  8. 8. Uždengiame dangtį ir palaukiame, kol vanduo užkais.
  9. 9. Tuomet sumažiname kaitrą iki nedidelės. Troškiname maždaug 25 minutes.
  10. 10. Likus 8 minutėms iki troškinimo pabaigos suberiame šaldytus žirnelius ir pievagrybius.
  11. 11. Apibarstome druska ir pipirais, suberiame petražoles bei įpilame pomidorų padažo. Viską gerai išmaišome.
  12. 12. Leidžiame pastovėti maždaug 5 minutes. Patiekiame ir skanaujame!
  13. vištienos troškinys su ryžiais
  14. 13. Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.
  15. troškinys su vištiena ir ryžiais
Pilno grūdo makaronai su vištiena
(1)
Skanios cezario salotos su vištiena kitaip
(1)