Vištienos krūtinėlės kepsniai orkaitėje su džiūvėsėliais ir parmezano sūriu

2024-02-11 Autorius WorldRecipes.lt

Vištienos krūtinėlės kepsniai orkaitėje su džiūvėsėliais ir parmezano sūriu
Labai skanūs vištienos kepsniai, kuriuos kepsime orkaitėje. Paprasta, bet labai skanu. Šį receptą man parodė draugė prieš kelis mėnesius ir mūsų šeimai labai patiko. Dabar vakarienei dažnai pasirenkame šį receptą. Jau esu sakiusi, kad labai mėgstu tokius patiekalus, kuriems nereikia daug ingredientų ir jie neužima daug laiko. O šį kartą viską kepsime orkaitėje, tad turėsime daugiau laiko sau. Arba per tą laiką bus galima pasiruošti kokias skanias salotas prie kepsnių. Būtinai pamėginkite! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos krūtinėlės file nuplaukite, nusausinkite, dėkite ant lentelės, delnu prispauskite, aštriu peiliu perpjaukite išilgai pusiau ir uždengę maistine plėvele truputį pamuškite.
  2. 2. Tuomet pagal savo skonį apibarstykite druska, pipirais ir gausiai aptepkite majonezu.
  3. Reklama
  4. 3. Indą uždenkite maistine plėvele ir dėkite maždaug 60 minučių į šaldytuvą.
  5. 4. Tada į lėkštę berkite parmezano sūrį ir džiūvėsėlius (maždaug viena dalis sūrio ir dvi dalys džiūvėsėlių), sumaišykite.
  6. 5. Gautame mišinyje apvoliokite vištienos gabaliukus ir dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
  7. 6. Kepsnių viršų apšlakstykite aliejumi ir skardą šaukite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 20-25 minutes.
  8. 7. Iškeptus vištienos kepsnius patiekite su virtais ryžiais arba bulvių garnyru ir mėgiamomis salotomis. Skanaukite!

Grazina Tamosaitiene

Labai skanu
Atsakyti
Klasikinės fajitos su vištiena
(2)
Kepta vištiena su pomidorų ir alyvuogių padažu
(11)
Virta vištienos dešra
(1)