1. Pirmiausia išsispaudžiame pusę apelsino. Jį susimaišome su šlakeliu brendžio, druska, pipirais, džiovintu paprastuoju raudonėliu, čili pipiru ir medumi bei gerai viskuo įtriname vištieną. Dedame į šaldytuvą pasimarinuoti bent kelioms valandoms, o geriausia per visą naktį.
2. Tuomet špižinį (ketaus) puodą įsikaitiname bei jame ant mažo gabaliuko sviesto pakepiname pirma oda į apačią vištieną. Išsiimame, nupilame riebaliukus bei sudedame pakepinti susmulkintą svoguną. Kai jau šis pradės skaidrėti, užpilame likusių apelsinų sultimis. Sudedame vištieną o ant jos rozmariną ir lauro lapus.
Reklama
3. Uždengiame bei dedame į įkaitintą iki 170 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 40 minučių.
4. Po to atidengiame, pajungiame griliaus funkciją bei iš abiejų pusių dar gerai paskrudiname. Patiekiame ir skanaujame!