Sultinga ir labai švelni višta kepta stiklainyje

2024-03-15 Autorius WorldRecipes.lt

Sultinga ir labai švelni višta kepta stiklainyje
Višta pagaminta stiklainyje be vandens bei aliejaus, tik savo sultyse. Po namus sklando tobuli aromatai. Visai šeima tiesiog negali sulaukti, kada pagaliau patiekalas bus patiektas. Gaminta jau ne vieną kartą ir visus kartus be galo skaniai pavyko. Labai rekomenduoju išmėginti ir Jums! 

Beje, gaminant taip pat apačioje galite priberti ryžių, šitaip tuo pačiu gausite ir papildomą garnyrą. Bet tai tikrai nėra būtina ir privaloma. Tik tokiu atveju užpilkite ant jų šiek tiek vandens.

Ingredientai

    • vištos: 1 (1,2-2 kilogramų; galima naudoti ir tik pamėgtas dalis)
    • druska
    • kvapieji pipirų žirneliai
    • juodieji pipirų žirneliai
    • lauro lapai
    • svogūnai: 1
    • pomidorai: 1
    • paprikos: 1
    Taip pat:
    • stiklainiai: 1 (trijų litrų)
    • skardinis dangtelis (konservavimui, stiklainio uždarymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia daržoves ir vištą supjaustykite.
  2. 2. Tuomet dėkite mėsą bei daržoves su prieskoniais į stiklainį sluoksniais, sluoksnis mėsos, pasūdykite, šiek tiek pipirų žirnelių, lauro lapai, tada sluoksnis daržovių mišinio ir taip toliau.
  3. Reklama
  4. 3. Jeigu višta ganėtinai didelė, tai stiklainis bus praktiškai pilnas. Jokio skysčio į stiklainį pilti visiškai nereikia!
  5. 4. Uždenkite stiklainį nauju skardiniu dangteliu be gumelės ir dėkite į šaltą (!) orkaitę ant skardos arba grotelių.
  6. 5. Tada įjunkite orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros ir kepkite ~90 minučių.
  7. 6. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!

Irena

Va čia tai įdomus paruošimas. Išmėginau ir gavosi puikiai. Ačiū!
Atsakyti

Eugenija

Miela Irena, ar stiklainis nesuskilo? Ačiū.
Troškinys: Avinžirniai ir vištiena kario padaže
(5)