Orkaitėje keptos vištų blauzdelės su aguonomis, medumi ir garstyčiomis

2024-01-15 Autorius WorldRecipes.lt

Orkaitėje keptos vištų blauzdelės su aguonomis, medumi ir garstyčiomis
Jau rodžiau Jums labai skanų vištienos blauzdelių variantą su majonezu, fermentiniu sūriu ir džiūvėsėliais, pagal kurį vištiena gaunasi be proto skani. Tačiau šiandien noriu parodyti dar vieną variantą su aguonomis, medumi ir garstyčiomis, pagal kurį, skani vakarienė taip pat bus garantuota. Šį receptą visai neseniai ir visai netikėtai pamačiau viename angliškame receptų portale ir nusprendžiau atkartoti savo virtuvėje. Galutinis rezultatas tikrai nustebino ir labai patiko, tad drąsiai dalinuosi juo ir su Jumis! 

Ingredientai

    • vištų blauzdelės: 8
    • aguonos: 2 šaukštų
    Padažui:
    • tirpintas sviestas: 60 gramų
    • švelnios garstyčios: 4 šaukštų
    • medus: 4 šaukštų
    • citrinų sultys: 2 šaukštų
    • paprikos milteliai: 1 šaukšto
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištų blauzdeles sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
  2. 2. Sumaišome visus padažui nurodytus ingredientus tarpusavyje ir juo patepame vištieną.
  3. 3. Tuomet vištienos blauzdeles maždaug 15 minučių kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
  4. 4. Tada atsargiai apverčiame, aptepame likusiu padažu bei apibarstome aguonomis.
  5. 5. Dedame atgal į orkaitę bei kepame dar maždaug 15 minučių (arba kol pilnai iškeps).
  6. 6. Patiekiame ir skanaujame!
Troškinta indiška vištiena Tikka Masala su grietinėle
(6)
Avinžirnių sriuba su vištiena
(1)