Troškinta indiška vištiena Tikka Masala su grietinėle

2024-02-02 Autorius WorldRecipes.lt

Troškinta indiška vištiena Tikka Masala su grietinėle
Jei parduotuvėje nepavyksta rasti garam masala prieskonių, tada galima jų paprasčiausiai nenaudoti. Garam masala prieskoniai pridės papildomo aromato bei skonio, bet net ir be jų troškinys bus fantastiškai gardus. Indišką vištieną, bent jau man pačiai, labiausiai patinka valgyti su ryžiais bei česnakine naan duonele (padažas su šia duonele dera idealiai!). Vištienos padažo tirštumą reguliuojame pagal save - jeigu norite skystesnio padažo - įpilame daugiau grietinėlės; jeigu tirštesnio - tada užtenka recepte nurodyto kiekio.

Beje, šis vištienos troškinys skaniausias patiektas su virtais ryžiais arba indiška naan duona.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlė: 600 gramų
    • neriebi grietinėlė: 160 mililitrų
    • sutrinti arba smulkiai supjaustyti konservuoti pomidorai: 100 mililitrų (be odelių ir be sėklyčių)
    • svogūnai: 1 (vid. dydžio)
    • saulėgrąžų aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • sutarkuota imbiero šaknis: 1 arbatinio šaukštelio
    • kalendros milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • saldžiosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • čili paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • pomidorų padažas: 1 arbatinio šaukštelio (arba pomidorų pasta)
    • citrinos sultys: 1 arbatinio šaukštelio
    • susmulkinta šviežia kalendra: 1 saujos
    • ciberžolės milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • garam misala milteliai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • druska
    Marinatui:
    • česnakas: 6 skiltelių
    • paprastas arba graikiškas jogurtas: 2 vagomųjų šaukštų
    • alyvuogių arba saulėgrąžų aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
    • sutarkuota imbiero šaknis: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • kumino milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • saldžiosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • čili paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • kalendros milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • garam masala milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Vištienos marinatas: Vištienos krūtinėlę supjaustykite dideliais gabaliukais, sudėkite į dubenį, apibarstykite druska bei apšlakstykite citrinos sultimis, sumaišykite.
  2. 2. Dubenį uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą maždaug 5-10 minučių, kol pasiruošite marinatą.
  3. Reklama
  4. 3. Likusius marinatui nurodytus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ar blenderį, sutrinkite iki vientisos masės.
  5. 4. Tuomet marinatą sumaišykite su vištiena, palikite marinuotis šaldytuve mažiausiai 60 minučių arba idealiausia per visą naktį.
  6. 5. Po to orkaitę įkaitinkite griliaus rėžimu.
  7. 6. Vištienos gabaliukus suverkite ant medinių iešmelių (suspauskite gabalėlius vieną prie kito, kad gabaliukai bekepant išlaikytų drėgmę).
  8. 7. Sudėkite iešmelius ant stiklinio indo kraštų, taip, kad gabaliukai neliestų indo dugno.
  9. 8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje (~180 laipsnių) maždaug 15 minučių vieną pusę, tuomet iešmelius apverskite ir kepkite dar maždaug 15-20 minučių, kol vištiena truputį apskrus ir gabaliukų vidus iškeps.
  10. 9. Iškeptus vištienos gabaliukus nuimkite nuo iešmelių ir atidėkite į šalį.
  11. 10. Didelėje keptuvėje ant vidutinio kaitrumo ugnies įkaitinkite du valgomuosius šaukštus aliejaus, sudėkite kubeliais susmulkintą svogūną ir kepinkite, kol svogūnas suminkštės.
  12. 11. Tuomet įdėkite sutarkuotą imbierą, išmaišykite, pakepinkite maždaug 60 sekundžių ant silpnos ugnies.
  13. 12. Paskui sudėkite kalendros, ciberžolės, paprikos bei čili paprikos miltelius, išmaišykite ir pakepinkite dar maždaug 60 sekundžių.
  14. 13. Įdėkite pomidorų padažą, išmaišykite, sudėkite sutrintus pomidorus, kaitinkite kelias minutes. Po to supilkite citrinos sultis ir grietinėlę, išmaišykite, kaitinkite, kol grietinėlė pradės virti, tuomet sudėkite vištienos gabaliukus ir išmaišykite.
  15. 14. Kaitinkite dar kelias minutes, kad vištiena sušiltų. Jeigu padažas labai tirštas papildomai įpilame grietinėlės.
  16. 15. Galiausiai įberkite šviežios kalendros, išmaišykite, jeigu reikia įberkite druskos ir patiekite. Lepinkitės!
  17. 16. Patarimas: Vištieną, jeigu norisi, galima kepti ir ant lauko griliaus.
Vištienos Chow mein - kiaušininiai makaronai su vištiena ir daržovėmis
(3)
Ispaniška paelija - paelja iš Maljorkos su vištiena, krevetėmis ir midijomis
(1)
Beatos tailandietiška sriuba su kokosų pienu
(1)
Noodles - lakštiniai makaronai su vištiena ir kinietiškuoju Pak Choi
(2)