Jau rodžiau kaip pagaminti vištienos suktinukus su mocarela, kuriuos labai išgyrėte, tad šiandien nusprendžiau parodyti dar vieną labai patikusį nesudėtingą variantą. Šį kartą juos įdariau pievagrybiais ir svogūnais. Tik jei praeitą kartą kepiau keptuvėje, tai šis variantas buvo ruoštas orkaitėje. Tikrai nuostabus skonis.
1. Iš pradžių pievagrybius nuplauname, nuvalome bei supjaustome.
2. Tuomet svogūną smulkiai supjaustome bei dedame kepti į sviestą su pievagrybiais. Kepame maišydami maždaug 5 minutes, įberiame miltų, gerai išmaišome. Įpilame pieno bei maišome kol sutirštės. Nukeliame nuo ugnies bei atidedame į šoną.
Reklama
3. Vištienos filė perpjauname išilgai, kad gautųsi du ploni bei ganėtinai dideli kepniukai. Apibarstome druska bei pipirais.
4. Tada į kepsniuko vidurį dedame vieną didelį šaukštą atvėsusių pievagrybių bei susukame. Suktinukus galima surišti siūlu arba susmeigti mediniais smeigtukais per vidurį bei galuose.
5. Po to suktinukus sudedame į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą arba kepimo indą.
6. Medų išlydome bei sumaišome su alyvuogių aliejumi ir garstyčiomis. Gautu mišiniu aptepame vištienos suktinukus.
7. Galiausiai kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių.
Lyda
Atsakyti