Vištienos krūtinėlė su fetos padažu

2018-10-15 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Vištienos krūtinėlė su fetos padažu
Jeigu reiktų šį patiekalą skonio prasme šiame patiekale visgi norisi pasakyti: genialumas  tikrai slypi paprastume. Šis vištienos patiekalas būtu ganėtinai paprastas ir tiek, bet padažas jam suteikia daug aukštesnę natą bei nukelia į kitą lygį. Aš pati labai mėgstu padažus prie kepsnių, todėl pamačiusi šio padažo receptą jau žinojau kur pritaikysiu. Skonis tikrai nuostabus bei idealiai tinka prie vištienos.

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės filė be odos: 2
    • fetos sūris: ~150 gramų
    • česnakas: 3 skiltelių
    • aliejus: 2 šaukštų
    • pienas: 2 šaukštų
    • krapai: nedidelio ryšelio
    • druska: žiupsnelio
    • malti pipirai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos filė perpjauname perpus išilgai. Česnako skilteles išspaudžiame bei sumaišome su druska ir pipirais. Tada ištriname šiuo mišiniu vištieons krūtinėlę. Kepimo skardą ištiesiame sukepimo popieriumi, sudedame vištieną, apšlakstome aliejumi bei kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes.
  2. 2. Per tą laiką, kol vištiena kepa, pasiruošiame padažą. Nedideliame puode užviriname vandenį.
  3. Reklama
  4. 3. Dubenėlyje su šakute sutriname fetos sūrį su pienu. Dubenėlį su fetos sūriu dedame ant puodo su vandeniu bei garų vonelėje kaitiname maždaug 10 minučių. Nuolatos maišome. Padažas turi gautis kreminės konsistencijos. Suberiame susmulkintus krapus, išmaišome.
  5. 4. Po to vištienos krūtinėlės gabaliukus dedame į lėkštes bei apliejame pasigamintu padažu. Valgome su mėgiamu garnyru. Skanaus!
Vieno puodo patiekalas / troškinys: vištiena su ryžiais ir daržovėmis
(4)
Peri peri vištos marinatas
(2)