Tai visai nesudėtingas vištienos marinatas, bet itin skanus ir vištiena gausis pikantiško skonio. Taip pat labai džiugu, kad vištiena yra kepama orkaitėje, tad sutaupo nemažai laiko, galima užsiimti savo mėgstama veikla.
Ingredientai
vištienos ketvirčiai: 2
dijono garstyčios: 2 valgomieji šaukštai
grūdėtosios garstyčios: 2 valgomieji šaukštai
medus: 1 valgomasis šaukštas
aliejus: 2 valgomieji šaukštai
česnakas: 2 skiltelės
čili pipirai: 1
druska
juodieji pipirai
Recepto paruošimas
1. Pradžioje išspaudžiame česnaką, supjaustome griežinėliais čili pipirą, sudedame garstyčias, medų, aliejų, pagardiname su druska, juodaisiais pipirais bei viską ganėtinai gerai išmaišome.
2. Tuomet vištieną sudedame į krepšelį, supilame marinatą, paskirstome tolygiai bei paliekame marinuotis bent keletą valandų arba dar geriau per visą naktį.
3. Galiausiai kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40minučių, arba kol vištiena iškeps bei gražiai apskrus. Skanaus!