Orkaitėje kepta vištiena medaus ir garstyčių marinate

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Orkaitėje kepta vištiena medaus ir garstyčių marinate
Tai visai nesudėtingas vištienos marinatas, bet itin skanus ir vištiena gausis pikantiško skonio. Taip pat labai džiugu, kad vištiena yra kepama orkaitėje, tad sutaupo nemažai laiko, galima užsiimti savo mėgstama veikla.

Ingredientai

    • vištienos ketvirčiai: 2
    • dijono garstyčios: 2 valgomieji šaukštai
    • grūdėtosios garstyčios: 2 valgomieji šaukštai
    • medus: 1 valgomasis šaukštas
    • aliejus: 2 valgomieji šaukštai
    • česnakas: 2 skiltelės
    • čili pipirai: 1
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje išspaudžiame česnaką, supjaustome griežinėliais čili pipirą, sudedame garstyčias, medų, aliejų, pagardiname su druska, juodaisiais pipirais bei viską ganėtinai gerai išmaišome.
  2. 2. Tuomet vištieną sudedame į krepšelį, supilame marinatą, paskirstome tolygiai bei paliekame marinuotis bent keletą valandų arba dar geriau per visą naktį.
  3. 3. Galiausiai kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40minučių, arba kol vištiena iškeps bei gražiai apskrus. Skanaus!
  4. vištiena orkaitėje medaus ir garstyčių marinate
Užkandinis vištienos pyragas
(10)
Paella - Paelija su jūros gėrybėmis ir vištiena
(13)
Vištiena kokosų pieno padaže su paprikomis, gvatemalietiškai
(10)
Vištienos kepsniai su citrininiu padažu
(4)