Daržovių troškinys su antienos arba vištienos mėsos gabalėliais

2020-11-23 Autorius Oditėlės blogas

Daržovių troškinys su antienos arba vištienos mėsos gabalėliais
Tai labai nuostabaus skonio daržovių troškinys su paukštiena. Bandžiau gaminti ir su vištiena, ir su antiena, abiem atvejais pavyko viskas labai gerai. Esu tikrai, kad puikiai tiktų ir kalakutieną, bet su ja kol kas nemėginau. Jei esate paukštienos mėgėjas, tai šis patiekalas yra būtent Jums. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • antienos arba vištienos kulšelių mėsa: 500 gramų (šį kartą gaminau su antiena)
    • džiovintas mairūnas: 1 arbatinio šaukštelio
    • malta rūkyta paprika: 1 arbatinio šaukštelio
    • džiovintas česnakas: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • bulvių krakmolas
    • bulvės: 4 (didesnės)
    • morkos: 1 (didelės)
    • burokai: 5 (nedideli)
    • šviežias poras: gabaliuko
    • vištienos sultinys: 1 kubelio
    • karštas vanduo: ~500 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia antienos arba vištienos gabaliukus sumaišome su mairūnu, paprika, česnakais, žiupsneliu druskos bei šviežiai maltais pipirais.
  2. 2. Atidedame į šoną ir paliekame marinuotis, kol pasiruošime daržoves.
  3. Reklama
  4. 3. Bulves, morkas bei burokus nuskuskite. Supjaustome nedideliais kubeliais.
  5. 4. Tuomet keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus, dedame bulvių bei morkų kubelius. Ant vidutinio kaitrumo ugnies pakepame keletą minučių, kad gražiai apskrunda ir šiek tiek suminkštėja.
  6. 5. Tada perdedame į gilų indą, kuriame viską troškinsime.
  7. 6. Toje pačioje keptuvėje, kur kepė bulvės ir morkos, apkepame burokų kubelius. Kad suminkštėtų, juos pakepti reikia kiek ilgiau.
  8. 7. Perdedame į indą su bulvėmis ir morkomis.
  9. 8. Keptuvę išplauname (arba naudojame kitą), įpilame aliejaus ir gerai įkaitiname. Kiekvieną antienos arba vištienos gabaliuką apvoliojame krakmole bei apskrudiname keptuvėje. Stengiamės, kad gabaliukai vienas su kitu nesiliestų, nes kitu atveju jie pradeda troškintis.
  10. 9. Apkeptus paukštienos gabaliukus sudedame į indą su daržovėmis.
  11. 10. Tada suberiame pusžiedžiais supjaustytą porą, suberiame sultinio kubelį ir supilame karštą vandenį. Gerai viską išmaišome.
  12. 11. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 50-60 minučių (kepimo metu kelis kartus permaišome), kol daržovės bus iškepusios. Patiekiame ir lepinamės!
  13. daržovių troškinys su paukštienos gabaliukais
  14. 12. Rekomendacija: Daugiau daržovių troškinių receptų rasite: Daržovių troškiniai.
Vištienos šniceliai su grikiais
(1)