Kepta traški višta orkaitėje su majonezu

2022-11-08 Autorius WorldRecipes.lt

Kepta traški višta orkaitėje su majonezu
Kai lauke apsiniaukę, drėgna bei niūru, tai savo virtuvėje ruošiami pietūs, kepami įvairiausi pyragai man tikrai savotiškai praskaidrina nuotaiką ir namuose pasidaro taip jauku ir gera. Su visa šeima vieningai pietums nutarėme išsikepti vištą, įdaryta obuoliais. Vau, kaip pakvipo visi namai ir kokie skanūs gavosi pietūs. Eilinį kartą pasiteisino receptas su majonezu, kurį šį kartą rekomenduoju ir Jums. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • vištos: 1 (manoji svėrė apie 2 kilogramus)
    • česnakas
    • pipirai
    • druska
    • vištienos prieskoniai
    • majonezas
    • sviestas
    • obuoliai: kelių
    • bulvės: kelios

    Recepto paruošimas

  1. 1. Vištą įtriname česnaku, visais nurodytais prieskoniais, majonezu ir uždengus paliekame marinuotis bent 3 valandas (galite palikti ir per visą naktį).
  2. 2. Bulvėse padarome įpjovimus, jas dar sutepame aliejumi ir pagardiname druska bei mėgstamais prieskoniais.
  3. Reklama
  4. 3. Prieš dedant į kepimo skardą vištą, ją dar vieną kartą sutepame majonezu.
  5. 4. Ant skardos, užtiestos kepimo popieriumi padedame vištą, į kurios vidų sudedame obuolius šalia sudedame bulves.
  6. 5. Dedame kepti į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 90 minučių.
  7. 6. Bebaigiant kepti vištą sutepame sviestu.
  8. 7. Višta gerai iškepa, plutelė būna traški, trumpai tariant nuostabi. Skanaus!

Skaistė

Sveiki, 90 min.kepant, ar nebuna sausa mėsa? Man būtų idomu sužinot.😃
Atsakyti

Emilija

Kepimo laikas priklausys nuo vistos dydzio, jeigu vista 2kg kaip raso recepte, tai turetu but pats tas. Dar ir orkaites buna skirtingos, tai reikia stebet.

Skaistė

Sutinku, kad orkaitės nėra vienodos. Pabandysiu šį receptą.😄
Atsakyti

Milda

Kepiau praėjusioms Kalėdoms pagal šį receptą. Valgėm ir pirštelius laižėm. Sakėm būtinai naudosim šį receptą, kai kepsim vėl visą vištą!
Atsakyti
Kepta traški višta orkaitėje su majonezu

R

Paukštieną reikia kepti lėtai, ne per karštoje orkaitėje. Tai užtrunka. Tada bus skani.
Atsakyti
Vištiena kepta orkaitėje su alumi ir žolelėmis
(1)
Pyragas su vištiena, daržovėmis ir sūriu
(4)
Vištienos kepsneliai su brokolių ir sūrio padažu
(4)