Gua bao chicken - Traški saldžiarūgštė vištiena

2023-11-14 Autorius WorldRecipes.lt

Gua bao chicken - Traški saldžiarūgštė vištiena
Turėjau iš kelionės parsivežusi mišinį traškios žuvies arba vištienos kepimui ir nusprendžiau pamėginti lietuvių šitaip pamėgtą kinišką "Gua bao" vištieną pasigaminti savo virtuvėje. Na ir ką, gaila kad tik vieną tokį pakelį parsivežiau ir pirkti Lietuvoje kol kas dar neradau, nes labai skaniai gavosi. Beje, šitaip gaminau tik pusę vištienos gabaliukų. Kitą pusę palyginimui pagaminau pagal Beatos receptą su paprasčiausiu lietuvišku krakmolu - vištiena iškepė tikrai labai traški, man gal net per traški, per kieta ta krakmolo pluta pasirodė. Bet štai padažas fantastiškas, ir jame ilgiau vištienos gabaliukai "pamirkę" suminkštėtų. Tikrai labai skanu, rekomenduoju, tik va minusas - laiko prasme  tas gruzdinimas kažkaip ilgai užtrunka...

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • vištienos filė: 1 kilogramo
    • bulvių krakmolo: 4 valgomųjų šaukštų
    • druskos
    • aliejaus (kepimui; man prireikė didelio kiekio)
    • pomidorų padažo: 3 valgomųjų šaukštų
    • cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
    • acto: 1 valgomojo šaukšto
    • sojos padažo: 1 valgomojo šaukšto
    • česnako: 1 skiltelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištieną supjaustykite maždaug vieno centimetro storio juostelėmis arba gabaliukais, šiek tiek pasūdykite.
  2. 2. Tada 3 šaukštus krakmolo užpilkite 4 šaukštais šalto vandens, išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Gerai įkaitinkite keptuvę (geriausiai tinka špižinė) su dideliu kiekiu aliejaus - bent iki pusės kraštų.
  5. 4. Apvoliokite vištienos gabaliukus krakmolo mišinyje ir gruzdinkite keptuvėje nedideliais kiekiais po kelias minutes iš abiejų pusių (nesugrūskite, kad galėtų iš visų pusių apskrusti).
  6. 5. Iškepusią vištieną atidėkite į lėkštę su popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų riebalų perteklius.
  7. 6. Per tą laiką, pasiruoškite garnyrus ir padažą. Padažui šaukštą krakmolo ištirpinkite stiklinėje šalto vandens.
  8. 7. Atskiroje keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, dėkite pomidorų padažą, cukrų, actą, pamaišykite.
  9. 8. Tuomet įspauskite česnako, įpilkite sojos padažo ir krakmolo mišinį.
  10. 9. Viską maišykite medine mentele, kol padažas gražiai sutirštės (galite įpilti karšto vandens, jeigu per tirštas).
  11. 10. Viskas - dėkite į padažą vištienos gabaliukus, apvoliokite iš visų pusių ir patiekite su ryžiais bei tradicinėmis saldžiarūgštėmis kopūstų salotomis. Skanaus!
Jamaikietiška jerk vištiena su karibų (karibietiškais) ryžiais virtais kokosų piene
(1)
Paprasta lazanija su moliūgu ir vištiena
(1)
Kukurūzų traškučiai Nachos su vištiena, kukurūzais ir sūriu
(2)