Traški apelsininė vištiena su sezamu, imbieru ir soja

2024-05-10 Autorius WorldRecipes.lt

Traški apelsininė vištiena su sezamu, imbieru ir soja
Šiandien noriu su Jumis pasidalinti labai skaniu padažas, kuris tikrai patiko ir tiko prie traškios vištienos. Pagaminimas tikrai ganėtinai paprastas, o galutinis rezultatas be galo paprastas. Drąsiai galiu pasakyti, kad šis patiekalas yra mano tikrų tikriausias atradimas. Ar kartosiu ir ateityje? Galiu užtikrinti pasakyti - TAIP. Tad šiandien ir Jums labai rekomenduoju išmėginti šį patiekalą, kurį manau tikrai įtrauksite į mėgstamiausių sąrašą. :)

Ingredientai

    • vištienos filė: 700 gramų
    • apelsinų: 1
    • imbiero: 2 centimetrų gabalėlio
    • česnako: 2 skiltelių
    • rudo cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
    • sojų padažo: 2 valgomųjų šaukštų
    • krakmolo: 1 arbatinio šaukštelio
    • svogūnų laiškų: 1
    • kiaušinių: 2
    • miltų: 3 valgomųjų šaukštų
    • džiūvėsėlių: 3 valgomųjų šaukštų
    • druskos
    • juodųjų pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje vištieną supjaustykite gabaliukais, paskaninkite druska bei pipirais.
  2. 2. Apvoliokite miltuose, plaktame kiaušinyje bei džiūvėsėliuose.
  3. Reklama
  4. 3. Kepkite orkaitėje arba ant keptuvės (aš keptuvėje, dideliame kiekyje aliejaus, iškepiau nedidelėmis porcijomis per kelis kartus).
  5. 4. Sezamo sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje.
  6. 5. Tuomet apelsino žievelę nutarkuokite smulkia tarka (daug nereikia, kad gautume maždaug 1 arbatinį šaukštelį žievelių), apelsino sultis išspauskite.
  7. 6. Puodelyje pakaitinkite apelsino sultis. sudėkite žieveles, sutarkuotą imbierą, išspauskite česnako skilteles.
  8. 7. Supilkite sojos padažą bei rudąjį cukrų. Uždenkite bei virinkite padažą ant silpnos ugnies maždaug 15-20 minučių.
  9. 8. Krakmolą ištirpinkite 1/2 puodelio šalto vandens bei supilkite į padažą. Gerai išmaišykite ir kai tik sutirštės, nukelkite nuo ugnies.
  10. 9. Vištienos kąsnelius apvoliokite sezamo sėklose bei padaže, serviruokite į lėkštes su ryžiais, pabarstykite šviežiais svogūnų laiškais. Skanaukite!
Vištienos ir daržovių apkepas su bulvių kepure
(4)