Geriausias marinatas vištienai su kefyru, džiovintu česnaku ir kariu

2023-04-23 Autorius WorldRecipes.lt

Geriausias marinatas vištienai su kefyru, džiovintu česnaku ir kariu
Vištiena, užmarinuota pagal tokį nuostabų marinato receptą, yra neapsakomai aromatinga bei skani. Pirštelius apsilaižysite!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • vištiena: 1 kilogramo
    • kefyras: 0,5 stiklinės
    • džiovintas česnakas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • raudonieji malti aštrūs pipirai (čili): ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • malti juodieji pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • karis: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • saldieji pipirai (paprikos): 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į kefyrą pilkite raudonuosius aštrius maltus pipirus (čili) bei saldžiuosius pipirus (papriką).
  2. 2. Paskui dėkite likusius prieskonius bei druską.
  3. Reklama
  4. 3. Visų prieskonių galite pridėti pagal savo ir valgančiųjų skonį.
  5. 4. Permaišykite visus ingredientus.
  6. 5. Tada pagal skonį galite įdėti vieną šaukštelį su kaupu grūdėtųjų garstyčių.
  7. 6. Po to dėkite vištieną į gautą marinatą ir išmaišykite rankomis, kad marinatas geriau įsigertų.
  8. vištiena marinate
  9. 7. Tada dėkite mėsą po presu (lėkšte arba stiklainiu su vandeniu) ir leiskite pastovėti marinate bent jau 2 valandas, o geriausia tai daryti per visą naktį.
  10. 8. Paskui ruoškite vištą savo nuožiūra, kepkite orkaitėje arba keptuvėje ant viryklės. Galima kepti ir kepsninėje ar kur tik norisi.
  11. 9. Patiekite su savo mėgstamu garnyru ir skanaukite! :)
Prancūziškas vištienos filė kepsnys
(6)
Vištienos maltinukai su salieru ir morkomis
(22)
Vištienos šniceliai su grikiais
(1)