Panini su Bri sūriu, rūkyta vištiena ir keptais obuoliais

2018-11-14 Autorius Mukatanas

Panini su Bri sūriu, rūkyta vištiena ir keptais obuoliais

Ingredientai

    • obuoliai: ketvirtadalio (didelio)
    • medus: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • itališka duona Ciabatta arba kita balta duona: 2 riekių (riekės storis ~15 mililimetrų)
    • Bri sūrio riekelės: 30 gramų
    • rūkytos vištienos gabaliukai: 30 gramų
    • rukola: 6 lapelių
    • citrinos sultys: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • šviežias smulkintas čiobrelis: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • aliejus (geriausia graikinių riešutų)
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nuplauname obuolį, nulupame, supjaustome maždaug 1,5 centimetro dydžio gabaliukais. Įkaitiname keptuvę su puse arbatinio šaukštelio aliejaus, apkepame obuolio gabaliukus, kol gražiai apskrus - maždaug 3 minutes, tuomet sudedame medų bei pakepame dar apie 2 minutes.
  2. 2. Tada kiekvienos duonos riekės vieną pusę aptepame aliejumi. Ant vienos riekės sausos pusės dedame Bri sūrio riekeles, rūkytos vištienos gabaliukus, apkeptus obuolius bei rukolos lapelius, sumaišytus su puse valgomojo šaukšto aliejaus, citrinos sultimis bei čiobreliais. Papipirinane,
  3. Reklama
  4. 3. Užvožiame sumuštinį kitos riekės sausąja puse.
  5. 4. Po to paskrudiname sumuštinį sausoje keptuvėje ant vidutinio kaitrumo ugnies iš abiejų pusių, švelniai paspausdamos mentele arba mažesnės keptuvės dugnu. Patiekiame ir mėgaujamės!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau rūkytos vištienos receptų rasite: Rūkytos vištienos receptai.
Sumuštiniai su šprotais
(3)