Karšti antienos sumuštiniai su avokadais ir pievagrybiais

2020-11-09 Autorius Samčio užrašai

Karšti antienos sumuštiniai su avokadais ir pievagrybiais
Kuo toliau tuo labiau pradedu pamėgti antieną. Seniau ją valgydavau retai, bet dabar su šeima stengiamės jos turėti savo namuose kuo dažniau. Visi patiekalai, kuriuos išmėginame gaunasi labai skanūs ir verti antro pasigaminimo. :)

Tokie sumuštiniai su antiena yra nuostabus būdas sunaudoti užsilikusius likučius (jei jų turite). Su tokiais sumuštiniais tikrai nebus gėda ir užsukusius svečius pavaišinti. Dar labai svarbu, kad juos lengva pasiimti į darbą arba vaikams įdėti į mokyklą. 

Krūtinėlė gaunasi itin minkšta bei sultinga. Pamėginkite! :)

Iš nurodyto ingredientų kiekio man gavosi 4 sumuštiniai.

Ingredientai

    • juoda duona: 4 riekių
    • avokadai: 2 (nedideli)
    • salotų lapai: 1 saujos
    • pievagrybiai: 8
    • česnakas: 2 skiltelių
    • pipirai: pagal savo skonį
    • ančiukų krūtinėlė su oda: ~250-300 gramų (naudoju "Lapino puota" produkciją)
    • aliejus: šlakelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia keptuvėje odele žemyn kepkite antieną po maždaug 4 minutes iš kiekvienos pusės.
  2. 2. Pagardinkite pipirais (kol ruošite sumuštinius, pipirais pasklis po krūtinėle)
  3. 3. Tada sutrinkite avokadų minkštimą su česnakais.
  4. 4. Tuomet ant duonos tepkite avokado masę, dėkite nuplautus bei nusausintus salotų lapus.
  5. 5. Po to antienos krūtinėlę supjaustykite plonais griežinėliais bei uždėkite ant sumuštinių.
  6. 6. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir pakepinkite susmulkintus grybus.
  7. 7. Uždėkite ant sumuštinių, patiekite ir skanaukite!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau sumuštinių receptų rasite: Sumuštiniai.