Keptos antienos arba vištienos kulšelės apelsinų padaže

2019-10-21 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Keptos antienos arba vištienos kulšelės apelsinų padaže
Labai skanios, apelsinais kvepiančios antienos kulšelės. Šalia šio patiekalo patiekite daug mėgstamų salotų - ir save palepinsite, ir visus užsukusius svečius skaniai pavaišinsite ir juos nustebinsite!

Iki šiol visada pagal šį receptą kepdavau vištienos kulšeles, bet nusprendžiau pamėginti su antienos kulšelėmis. Pavyko itin nuostabiai. Tik antieną kepiau šiek tiek ilgiau, nei prieš tai kepdavau vištieną. 

Ingredientai

    • antienos kulšelės: 4 (arba vištienos kulšelės)
    • apelsinai: 1 (didelio)
    • citrinos: 1 (mažos)
    • agavų sirupas: 1 valgomojo šaukšto (arba medus)
    • malto česnako milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • malta raudonoji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • šviežios žolelės: kelių šakelių (šalavijas, rozmarinas ir čiobrelis)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių antienos kulšeles apibarstome tik iš viršaus druska, maltais juodaisiais pipirais.
  2. 2. Dedame į stipriai įkaitintą keptuvę be riebalų odele žemyn ir kai tik apskrunda, apverčiame.
  3. Reklama
  4. 3. Pakepame maždaug 30 sekundžių ir perdedame į gilesnį kepimo indą.
  5. 4. Tada į dubenėlį sudedame nuo apelsino ir citrinos nutarkuotą žievelę, supilame iš apelsino išspaustas sultis, agavų sirupą, suberiame česnaką ir papriką.
  6. 5. Atpjauname gabaliuką citrinos ir taip pat išspaudžiame sultis, pagardiname viską druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišome.
  7. 6. Gautą padažą supilame ant antienos kulšelių, o šalia išdėliojame žoleles.
  8. 7. Kepame iki 185 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių.
  9. 8. Patiekiame su mėgiamu garnyru ir skanaujame!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau vištienos kulšelių receptų rasite: Vištienos kulšelių receptai.
Antienos ir Ramen makaronų sriuba
(1)
Keptuvėje kepti karšti sumuštiniai su antiena arba vištiena ir šonine
(1)