Vištienos krūtinėlė raudonojo vyno padaže su čiobreliais

2024-03-08 Autorius WorldRecipes.lt

Vištienos krūtinėlė raudonojo vyno padaže su čiobreliais
Tai fantastiškas vištienos paruošimo receptas - raudono vyno padaže su čiobreliais. Jį išmėginę tikrai norėsite išsisaugoti jį ateičiai, kad niekur nepradingtų. Šį receptą nusižiūrėjau vienoje angliškoje receptų laidoje ir nusprendžiau, kad tikrai turiu išmėginti, nes atrodė labai skaniai. Tad vakar vakarienei tai ir padariau. Labai skaniai su vyru pavakarieniavome ir galiu garantuoti, kad ir ateityje kartosime. Visai nedaug ingredientų, o gaunasi be galo gerai. Nieko nebelaukiam ir gaminam! 

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 1
    • raudonas vynas: 1 taurės
    • čiobreliai
    • smulkinti čili pipirai
    • prieskoniai sriuboms ir padažams "Santa Maria"
    • vanduo: 0,5 stiklinės
    • miltų arba bulvių krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
    • citrinos: 1 
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos krūtinėlę supjaustome mažais gabaliukais.
  2. 2. Tuomet užberiame druskos, suberiame krakmolą ir sumaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Tada karštoje keptuvėje su aliejumi kepdamos vištieną suberiame čiobrelius, prieskonius sriuboms ir padažams.
  5. 4. Apkepintą vištieną suverčiame į puodą.
  6. 5. Užpilame vieną taurę raudonojo vyno, 0,5 stiklinės vandens, įberiame čili pipirų ir troškiname kol pradės tirštėti.
  7. 6. Bebaigiant troškintis, įspaudžiame citrinos sulčių ir išmaišome.
  8. 7. Valgome su virtais ryžiais, marinuotais karnišonais bei pomidorais.
  9. 8. Prie šio patiekalo taip pat labai tinka raudonas vynas. Skanaus!
Tandoori vištiena
(5)