Visai neseniai Jums pasakojau kaip pasigaminti vištienos kepsnelius su kaparėlių padažu, o šiandien noriu papasakoti kaip ruošiau kukulius - kotletus, su panašiu padažu. Tik šiame kaparėlių padaže, aš naudojau ne vyną, o pieną. Gavosi tikrai labai skanus patiekalas pietums. Jei ieškote naujų minčių ką galima pagaminti iš vištienos, tai patikėkite šis receptas yra skirtas būtent Jums. Nustebinsite ne tik save, bet ir šeimos narius, nes skonis pranoks visus pirminius išsikeltus lūkesčius. Nieko daugiau nelaukiam ir einam gaminti jau dabar! ;)
1. Iš pradžių į vištieną suberkite džiūvėsėlius, pilkite pusė stiklinės pieno, citrinų sultis, muškite kiaušinį, suberkite sutarkuotas apelsino žieveles, pasūdykite, pagardinkite pipirais, įtarkuokite svogūną bei viską gerai išmaišykite.
2. Tada drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kukuliukus bei dėkite juos į puodą.
Reklama
3. Užpilkite vištienos sultiniu tiek, kad kukuliukai būtų pilnai apsemti bei virkite ant silpnos ugnies maždaug 20 minučių.
4. Tuomet padažui nedidelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus, pakepinkite kelias minutes maišydamos, supilkite pakaitintą pieną bei maišykite, kol padažas bus vientisas ir sutirštės.
5. Po to suberkite kaparėlius bei išmaišykite.
6. Kukuliukus patiekite su virtomis bulvėmis bei padažiuku. Skanaukite!
7. Rekomendacija: Daugiau vištienos kukulių receptų rasite: Vištienos kukuliai.