Voveraičių tarta - pyragas su vištiena

2021-01-21 Autorius Bake in Heels

Voveraičių tarta - pyragas su vištiena
Tokią tartą esu gaminusi su marinuotomis voveraitėmis - nuostabiai irgi gaunasi, reikia tik jas gerai perplauti nuo marinato. Su visais kitais mėgstamais grybais ne ką prasčiau, pakepiname juos prieš dėdami į įdarą, gausis puikiai. Tarkime baravykų ir brie tarta yra fantastiško skonio.  Bet šį kartą apie voveraičių tartą su vištiena.

Jeigu gamindami nenaudosite vištienos, tai gausis puiki vegetariška tarta!

Gaminant buvo naudojama 18 centimetrų atsegama forma. Galite naudoti ir 26 centimetrų tartos formą, tada mūsų tarta gausis tiesiog žemesnė, čia jau kaip labiau norisi.

Ingredientai

    • tartos pagrindas pagal šį receptą (galite naudoti ir pirktinį)
    • vištienos krūtinėlė: ~200-250 gramų (0,5 krūtinėlės)
    • svogūnai: 1
    • voveraitės: kelių saujų
    • tarkuotas Gouda sūris: 100 gramų (arba kitas mėgstamas)
    • kiaušiniai: 3 dideli (arba 4 mažesni)
    • liesa grietinėlė: 200 mililitrų
    • šviežias čiobrelis
    • druska
    • pipirai
    • muskatas: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištienos krūtinėlę iškepame ir supjaustome smulkiais kubeliais.
  2. 2. Tada voveraites pakepiname su sviestu, kol išgaruoja skystis (didesnes voveraites kiek pasmulkiname).
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet susmulkintą svogūną pakepiname su šiek tiek sviesto, iki šis tampa minkštas. Sumaišome su voveraitėmis, smulkinta vištiena ir sūriu.
  5. 4. Kepimo formą išklojame tartos tešla, uždengiame su kepimo popieriumi ir pripilame pupų (naudoju daugkartinius keramikinius rutuliukus “žirnius”) ir kepame kaip nurodyta recepte čia.
  6. 5. Po to ant apkepto tartos pagrindo sudedame paruoštą įdarą (voveraitės, vištiena, svogūnas, sūris).
  7. 6. Kiaušinius išplakame su grietinėle iki vientisos masės. Pagal savo skonį pagardiname šviežiais čiobreliais, druska ir pipirais, beriame žiupsnelį muskato ir šiuo mišiniu užpilame tartą.
  8. 7. Viską kepame maždaug 30-40 minučių (orkaitė - 180 laipsnių temperatūros) iki tarta gražiai parus.
  9. 8. Tartą tiekiame arba šiltą, arba šaltą, su salotomis arba kaip užkandį prie vyno. Lepinamės!
  10. vištienos ir grybų voveraičių tarta - pyragas
Grybų užkandėlė
(2)
Trinta šampinjonų sriuba su pienu ir grietinėle
(2)
Makaronų užkepėlė su pievagrybiais
(1)