Karštas Crostini užkandis su voveraitėmis ir mocarela

2023-07-31 Autorius WorldRecipes.lt

Karštas Crostini užkandis su voveraitėmis ir mocarela
Karšti ir traškūs itališki sumuštinukai - užkandžiai Crostini iš Jamie Oliverio knygos "Mano Italija". Kadangi turėjau voveraičių, tai aš gaminau su jomis, bet drąsiai galite rinktis baravykus arba net pievagrybius.

Ingredientai

    • čiabatos: 1 kepamo
    • voveraičių: 500 mililitrų
    • mocarelos: 1 rutuliuko
    • česnako: 1 skiltelės
    • čiobrelių
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • alyvuogių aliejaus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia grybus pasmulkinkite ir suberkite į skardą.
  2. 2. Pašlakstykite aliejumi, prieskoniais ir mocarelos juostelėmis.
  3. 3. Kepkite orkaitėje (~170-180 laipsnių) maždaug 10 minučių, kol grybai išskirs sultis, o sūris išsilydys.
  4. 4. Per tą laiką, paskrudinkite duonos riekutes. J. Oliveris rekomenduoja apkepti duoną keptuvėje ant šlakelio aliejaus, bet aš skrudinau tosteryje. Tuomet pašlaksčiau aliejumi ir įtryniau česnako skiltele.
  5. 5. Ant kiekvieno skrebučio dėkite grybų su sūriu ir užpilkite išsiskyrusių sulčių. Skanaukite!
Užkandžiai su lašiša ir sraigių ikrais
(1)
Traškūs triušienos gabalėliai su saldžiarūgščiu padažu
(3)
Užkandiniai keksiukai su mėsa, sūriu ir česnaku
(5)
Plaučių paštetas
(1)