Orkaitėje skrudintos aštrios moliūgų sėklos - sveikas užkandis prie alaus arba vyno

2021-01-24 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Orkaitėje skrudintos aštrios moliūgų sėklos - sveikas užkandis prie alaus arba vyno
Norsi naujo ir sveiko užkandžio artėjančiam pasisėdėjimui su draugais arba su šeimos nariais prie televizoriaus? Tokias aštrias moliūgų sėklas pasiruošite labai lengvai ir greitai. Be to, šis užkandis labai universalus, nes tinka tiek prie vyno taurės, tiek prie alaus bokalo.

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia moliūgų sėklas sudedame į įkaitintą keptuvę be aliejaus.
  2. 2. Kai jau moliūgų sėklos pradeda "sproginėti", sumažiname kaitrą ir maišydami kepame tol, kol jos gražiai apskrunda.
  3. 3. Sudedame moliūgų sėklas į dubenėlį.
  4. 4. Tada į tą pačią keptuvę įpilame alyvuogių aliejaus, suberiame druską ir kajeno pipirus, išmaišome ir suberiame skrudintas moliūgų sėklas. Išmaišome, kad viskas ganėtinai tolygiai pasidengtų prieskoniais.
  5. 5. Tuomet ant virtuvinio popierinio suberiame sėklas, kad susigertų nereikalingą aliejaus perteklių.
  6. 6. Palaukiame, kol visiškai atvėsta ir skanaujame!
Kepti smidrai su šonine ir sūriu
(3)